Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Socrates Wisselprijs voor Frank Ankersmit

16 april 2008

Prof.dr. Frank Ankersmit , hoogleraar Theoretische en Intellectuele Geschiedenis, heeft de Socrates Wisselprijs gekregen voor het beste filosofische boek in het Nederlandse taalgebied van het afgelopen jaar. Het winnende boek heet ‘De sublieme historische ervaring’. In dit boek bekritiseert Ankersmit de theoretische benadering in de filosofie en de geschiedschrijving van de afgelopen eeuw, die geen ruimte opengelaten zouden hebben voor de ervaring.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:46
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...