Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prestigieuze Keetje Hodshon Prijs voor Groningse theoloog Popović

01 april 2008

mms://wmvideo.service.rug.nl/adamsappel/aa0806web2.wmv

De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen heeft aan dr. Mladen Popović (31), adjunct-directeur van het Qumran Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen, de Keetje Hodshon prijs 2008 toegekend. Dr. Popović krijgt de prijs, een penning en een geldbedrag van 12.000 euro, voor zijn met cum laude bekroonde dissertatie Reading the Human Body: Physiognomics and Astrology in the Dead Sea Scrolls and Hellenistic-Early Roman Period Judaism.

Lees meer op de webpagina van de Faculteit Godgeleerdheid  en Godsdienstwetenschap

Laatst gewijzigd:27 oktober 2017 09:40
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...