Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Maarten van der Vlerk hoogleraar Stochastic Optimization

24 april 2008

Maarten van der Vlerk is per 1 maart 2008 benoemd tot hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij bekleedt de leerstoel Stochastic Optimization, binnen het onderzoeksinstituut OPERA (Operations Management and Operations Research) bij de vakgroep Operations. Het vakgebied van Van der Vlerks leerstoel richt zich op ontwerp, analyse en implementatie van wiskundige optimaliseringsmodellen om besluitvorming onder onzekerheid te ondersteunen.

Van der Vlerk (Assen, 1961) studeerde econometrie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in de Economische Wetenschappen op het proefschrift ‘Stochastic Programming with Integer Recourse’. In 1999 ontving hij een prestigieuze beurs als Akademie-onderzoeker bij de KNAW. Sinds 2006 is hij bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG opleidingsdirecteur voor de bacheloropleiding Econometrics en de master Econometrics, Operations Research & Actuarial Studies. /ES

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:17

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....