Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Maarten van der Vlerk hoogleraar Stochastic Optimization

24 april 2008

Maarten van der Vlerk is per 1 maart 2008 benoemd tot hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij bekleedt de leerstoel Stochastic Optimization, binnen het onderzoeksinstituut OPERA (Operations Management and Operations Research) bij de vakgroep Operations. Het vakgebied van Van der Vlerks leerstoel richt zich op ontwerp, analyse en implementatie van wiskundige optimaliseringsmodellen om besluitvorming onder onzekerheid te ondersteunen.

Van der Vlerk (Assen, 1961) studeerde econometrie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in de Economische Wetenschappen op het proefschrift ‘Stochastic Programming with Integer Recourse’. In 1999 ontving hij een prestigieuze beurs als Akademie-onderzoeker bij de KNAW. Sinds 2006 is hij bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG opleidingsdirecteur voor de bacheloropleiding Econometrics en de master Econometrics, Operations Research & Actuarial Studies. /ES

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:17

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...