Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Marcel Timmer adjunct-hoogleraar Empirics of Growth

24 april 2008

Marcel Timmer is per 1 februari 2008 benoemd tot adjunct-hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Timmer bekleedt de adjunct-leerstoel Empirics of Growth, Trade and Productivity. Hij zal zijn onderzoek verrichten binnen het onderzoeksinstituut International Economics, Business and Management, dat zich bezighoudt met problemen die samenhangen met open economieën.

Het vakgebied van Timmers leerstoel richt zich op de ontwikkeling en het gebruik van economische statistieken ter beschrijving en verklaring van economische trends en patronen. Timmer zal zich in het bijzonder bezighouden met vier toepassingen in een aantal gebieden die aan nieuwe ontwikkelingen onderhevig zijn: de vergelijking van groeiprocessen tussen landen en sectoren, de internationale economie, het verklaren van de toenemende inkomensongelijkheid tussen landen, en de link tussen micro- en macrofenomenen.

Timmer (1970) studeerde econometrie en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in de Economische Wetenschappen aan de Technische Universiteit Eindhoven. Sinds 1998 werkt hij als universitair docent aan de RUG, bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. De afgelopen jaren was Timmer lid van het dagelijks management team van het EU KLEMS project in opdracht van de Europese Commissie. Dit project heeft als doel verschillen in economische groei, werkgelegenheid en inversteringen in de Europese Unie, Japan en de VS te meten en verklaren. Momenteel is hij directeur van het Groningen Growth and Development Centre. /ES

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:17

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...