Marcel Timmer adjunct-hoogleraar Empirics of Growth

24 april 2008

Marcel Timmer is per 1 februari 2008 benoemd tot adjunct-hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Timmer bekleedt de adjunct-leerstoel Empirics of Growth, Trade and Productivity. Hij zal zijn onderzoek verrichten binnen het onderzoeksinstituut International Economics, Business and Management, dat zich bezighoudt met problemen die samenhangen met open economieën.

Het vakgebied van Timmers leerstoel richt zich op de ontwikkeling en het gebruik van economische statistieken ter beschrijving en verklaring van economische trends en patronen. Timmer zal zich in het bijzonder bezighouden met vier toepassingen in een aantal gebieden die aan nieuwe ontwikkelingen onderhevig zijn: de vergelijking van groeiprocessen tussen landen en sectoren, de internationale economie, het verklaren van de toenemende inkomensongelijkheid tussen landen, en de link tussen micro- en macrofenomenen.

Timmer (1970) studeerde econometrie en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in de Economische Wetenschappen aan de Technische Universiteit Eindhoven. Sinds 1998 werkt hij als universitair docent aan de RUG, bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. De afgelopen jaren was Timmer lid van het dagelijks management team van het EU KLEMS project in opdracht van de Europese Commissie. Dit project heeft als doel verschillen in economische groei, werkgelegenheid en inversteringen in de Europese Unie, Japan en de VS te meten en verklaren. Momenteel is hij directeur van het Groningen Growth and Development Centre. /ES

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:17