Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Marcel Timmer adjunct-hoogleraar Empirics of Growth

24 april 2008

Marcel Timmer is per 1 februari 2008 benoemd tot adjunct-hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Timmer bekleedt de adjunct-leerstoel Empirics of Growth, Trade and Productivity. Hij zal zijn onderzoek verrichten binnen het onderzoeksinstituut International Economics, Business and Management, dat zich bezighoudt met problemen die samenhangen met open economieën.

Het vakgebied van Timmers leerstoel richt zich op de ontwikkeling en het gebruik van economische statistieken ter beschrijving en verklaring van economische trends en patronen. Timmer zal zich in het bijzonder bezighouden met vier toepassingen in een aantal gebieden die aan nieuwe ontwikkelingen onderhevig zijn: de vergelijking van groeiprocessen tussen landen en sectoren, de internationale economie, het verklaren van de toenemende inkomensongelijkheid tussen landen, en de link tussen micro- en macrofenomenen.

Timmer (1970) studeerde econometrie en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in de Economische Wetenschappen aan de Technische Universiteit Eindhoven. Sinds 1998 werkt hij als universitair docent aan de RUG, bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. De afgelopen jaren was Timmer lid van het dagelijks management team van het EU KLEMS project in opdracht van de Europese Commissie. Dit project heeft als doel verschillen in economische groei, werkgelegenheid en inversteringen in de Europese Unie, Japan en de VS te meten en verklaren. Momenteel is hij directeur van het Groningen Growth and Development Centre. /ES

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:17

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....