Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hortus wordt Hotspot met nieuwe directeur Anne Marie Schipper

15 april 2008
Anne Marie Schipper (foto: Elmer Spaargaren)
Anne Marie Schipper (foto: Elmer Spaargaren)

Het Bestuur van de Stichting Behoud Groene Hortus heeft per 1 juni 2008 Anne Marie Schipper (1955) benoemd als nieuwe directeur van de Hortus. Het bestuur verwacht dat het met Schipper een energieke, dynamische directeur heeft gevonden, die het ingezette beleid om de Hortus weer tot Hotspot om te toveren met verve zal voortzetten.

Schipper wil de aantrekkingskracht van de Hortus, de grootste botanische tuin van Nederland, vergroten door het authentieke, cultuurhistorische karakter te versterken en te verbinden met kortlopende exposities en culturele activiteiten. "Het moet een tuin van en vóór iedereen worden. Een tuin waarin je met plezier met je vrienden kunt lunchen en met je kinderen kunt wandelen. Een tuin waar je in elk jaargetijde bijzondere planten en bomen kan bewonderen en kopen en waar permanent een 'Noorderzongeest' huist. Een tuin waar weer veel bezoekers naar toe komen. Een tuin om trots op te zijn".

Bedreven in innovatie

De nieuwe directeur begon haar loopbaan bij Schouwburg Veenlust in Veendam. Ze was onder meer directeur van de Rodahal en het Wijngrachttheater in Kerkrade en senior beleidsmedewerker podiumkunsten in Maastricht.
Schipper is zeer bedreven in het ontwikkelen van innovatieve plannen voor cultuurinstellingen. Ze stond aan de wieg van Kunststation C in Winsum en maakte recent een ontwerp voor een Instituut voor Creatieve Ontwikkeling in Drachten, waarin ondernemende publieke en private cultuurbedrijven gaan samenwerken. In 2000 werd zij hoofd cultuur van de provincie. De laatste twee jaar werkte Schipper als interim-manager voor de dierentuin in Emmen en de gemeenten Smallingerland en Noordenveld.

Schipper wil voortbouwen op het door de vertrekkende directeur G.J.Hartman ingezette beleid en de nauwe samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen en de 'groene' en andere ondernemers in Haren en Groningen continueren. Het verborgen Rijk van Ming blijft een belangrijke publiekstrekker. Van groot belang acht zij ook een hechte relatie met de omgeving, de buurtbewoners en de Vrienden van de Hortus.

Noot voor de pers

Meer informatie: drs. A.M. Schipper, e-mail: anne-m.schipper@planet.nl

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 14:39

Meer nieuws