Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Plasterk huldigt ERC-winnaar dr. Armagan Koçer

26 maart 2008

Minister Plasterk huldigde woensdag 26 maart 2008 de Nederlanderse winnaars van de prestigieuze Europese ERC startersubsidies, waaronder de Groningse biochemica dr. Armagan Koçer. De feestelijke bijeenkomst vond plaats in het Trippenhuis van de KNAW in Amsterdam. De Europese subsidies ondersteunen excellente jonge onderzoekers bij het opzetten van een onderzoekslijn.

De European Research Council (ERC) kende in december 2007 aan de Groningse biochemica dr. Armagan Koçer (1970, Tunesië) een Starting Investigator Grant van anderhalf miljoen euro toe. De grant wordt gegeven om in een periode van vijf jaar een eigen onderzoeksgroep op te bouwen. Mw Koçer werkt bij op de afdeling enzymologie van de Rijksuniversiteit Groningen, waar zij onderzoek verricht aan de biochemie van zintuigen als het gehoor en de tastzin. Voor het verkrijgen van een ERC-grant werden meer dan tienduizend aanvragen ingediend. Uiteindelijk wordt minder dan drie procent van de aanvragen gehonoreerd, ongeveer tweehonderd over heel Europa.

Armagan Koçer studeerde aan de Middle East Technical University in Ankara. In 2000 kwam ze op naar Groningen om onderzoek te doen.  ‘Ik wil vooral nuttig onderzoek te doen, waarmee het voor farmaceuten makkelijk wordt om medicijnen te ontwikkelen,’ zegt ze. Koçer roemt het onderzoeksklimaat  in Nederland: ‘Het is hier een hemel voor wetenschappers.’

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:36
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 08 juni 2018

  Feringa verguld met bronzen buste en boek

  Donderdagmiddag 7 juni werd een klein Nobel-feestje gevierd op de Rijksuniversiteit Groningen. Beide Nobelprijswinnaars van de RUG zijn in brons vereeuwigd: natuurkundige prof. dr. Frits Zernike staat al zo'n 60 jaar in het Academiegebouw en vanaf nu...