Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Plasterk huldigt ERC-winnaar dr. Armagan Koçer

26 maart 2008

Minister Plasterk huldigde woensdag 26 maart 2008 de Nederlanderse winnaars van de prestigieuze Europese ERC startersubsidies, waaronder de Groningse biochemica dr. Armagan Koçer. De feestelijke bijeenkomst vond plaats in het Trippenhuis van de KNAW in Amsterdam. De Europese subsidies ondersteunen excellente jonge onderzoekers bij het opzetten van een onderzoekslijn.

De European Research Council (ERC) kende in december 2007 aan de Groningse biochemica dr. Armagan Koçer (1970, Tunesië) een Starting Investigator Grant van anderhalf miljoen euro toe. De grant wordt gegeven om in een periode van vijf jaar een eigen onderzoeksgroep op te bouwen. Mw Koçer werkt bij op de afdeling enzymologie van de Rijksuniversiteit Groningen, waar zij onderzoek verricht aan de biochemie van zintuigen als het gehoor en de tastzin. Voor het verkrijgen van een ERC-grant werden meer dan tienduizend aanvragen ingediend. Uiteindelijk wordt minder dan drie procent van de aanvragen gehonoreerd, ongeveer tweehonderd over heel Europa.

Armagan Koçer studeerde aan de Middle East Technical University in Ankara. In 2000 kwam ze op naar Groningen om onderzoek te doen.  ‘Ik wil vooral nuttig onderzoek te doen, waarmee het voor farmaceuten makkelijk wordt om medicijnen te ontwikkelen,’ zegt ze. Koçer roemt het onderzoeksklimaat  in Nederland: ‘Het is hier een hemel voor wetenschappers.’

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:36
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Mysterie van supergeleidingskoepel opgelost

  Natuurkundigen van de RUG hebben, met collega’s uit Nijmegen en Hong Kong, een enkele laag wolfraam-disulfide supergeleidend gemaakt met behulp van een elektrisch veld.  Hun metingen laten de typerende ‘koepelvormige’ supergeleidende fase zien en kunnen...

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart