Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Plasterk huldigt ERC-winnaar dr. Armagan Koçer

26 maart 2008

Minister Plasterk huldigde woensdag 26 maart 2008 de Nederlanderse winnaars van de prestigieuze Europese ERC startersubsidies, waaronder de Groningse biochemica dr. Armagan Koçer. De feestelijke bijeenkomst vond plaats in het Trippenhuis van de KNAW in Amsterdam. De Europese subsidies ondersteunen excellente jonge onderzoekers bij het opzetten van een onderzoekslijn.

De European Research Council (ERC) kende in december 2007 aan de Groningse biochemica dr. Armagan Koçer (1970, Tunesië) een Starting Investigator Grant van anderhalf miljoen euro toe. De grant wordt gegeven om in een periode van vijf jaar een eigen onderzoeksgroep op te bouwen. Mw Koçer werkt bij op de afdeling enzymologie van de Rijksuniversiteit Groningen, waar zij onderzoek verricht aan de biochemie van zintuigen als het gehoor en de tastzin. Voor het verkrijgen van een ERC-grant werden meer dan tienduizend aanvragen ingediend. Uiteindelijk wordt minder dan drie procent van de aanvragen gehonoreerd, ongeveer tweehonderd over heel Europa.

Armagan Koçer studeerde aan de Middle East Technical University in Ankara. In 2000 kwam ze op naar Groningen om onderzoek te doen.  ‘Ik wil vooral nuttig onderzoek te doen, waarmee het voor farmaceuten makkelijk wordt om medicijnen te ontwikkelen,’ zegt ze. Koçer roemt het onderzoeksklimaat  in Nederland: ‘Het is hier een hemel voor wetenschappers.’

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:36
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 21 maart 2019

  Hulp bij de opvoeding vertraagt veroudering bij vogelvrouwen

  De zeldzame Seychellen rietzanger leeft in groepen. In elke groep bevinden zich één dominant mannetje en één dominant vrouwtje die zich voortplanten. Als er in de groep helpers zijn die assisteren bij het broeden en voeren van de jongen, verouderen...

 • 20 maart 2019

  Implementatie Best Practice 2020

  De aanbesteding voor hetnieuwe bedrijfsvoeringsysteem voor Finance en HR is afgerond.

 • 18 maart 2019

  Gekooide moleculaire motoren werken samen

  Chemici van de RUG zijn er in geslaagd om een groot aantal door licht aangedreven motoren samen te brengen in een soort kooi-achtige vaste 3D structuur, een metaal-organisch raamwerk. De ontdekking is op 18 maart gepubliceerd in het tijdschrift Nature...