Webometrics Ranking bevestigt internationale positie RUG

12 februari 2008

Bij de Nederlandse universiteiten neemt de Rijksuniversiteit Groningen in de zojuist verschenen Webometrics Ranking een derde plaats in na de Utrechtse universiteit en de Universiteit van Amsterdam.

De Webometrics Ranking of World Universities wordt samengesteld door het Spaanse Centro Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) en is vooral gebaseerd op het aantal en de verspreiding van wetenschappelijke publicaties op het internet. Wereldwijd staat de Rijksuniversiteit Groningen volgens het CSIC op plaats 102, in Europa neemt de RUG plaats 21 in. De internationale positie van de RUG in de Webometrics Ranking komt overeen met die in de ranking van de Shanghai Jiao Tong universiteit en de Duitse CHE ranking.

Zie ook: Internationale positie RUG

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12