Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Webometrics Ranking bevestigt internationale positie RUG

12 februari 2008

Bij de Nederlandse universiteiten neemt de Rijksuniversiteit Groningen in de zojuist verschenen Webometrics Ranking een derde plaats in na de Utrechtse universiteit en de Universiteit van Amsterdam.

 

De Webometrics Ranking of World Universities wordt samengesteld door het Spaanse Centro Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) en is vooral gebaseerd op het aantal en de verspreiding van wetenschappelijke publicaties op het internet. Wereldwijd staat de Rijksuniversiteit Groningen volgens het CSIC op plaats 102, in Europa neemt de RUG plaats 21 in. De internationale positie van de RUG in de Webometrics Ranking komt overeen met die in de ranking van de Shanghai Jiao Tong universiteit en de Duitse CHE ranking.

 

Zie ook: Internationale positie RUG

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.