Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Seeing Science wedstrijd

11 februari 2008
Seeing Science wedstrijd inzending
Seeing Science wedstrijd inzending

Rense Boomsma en Erwin Platen van het Kapteyn Instituut deden mee aan de fotowedstrijd "Seeing Science" van de KNAW. Zij hebben hiervoor de foto hiernaast gemaakt; een "artist impression" van de distributie van donkere materie boven Groningen (zoals die te zien zou zijn als het niet onzichtbaar was).

Ze waren door de jury aangewezen als een van de vier finalisten voor de juryprijs.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:10
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 27 juni 2018

  Internationaal eerbetoon voor Groningse sterrenkundige Mariano Mendez

  Mariano Mendez, hoogleraar hoge-energie astrofysica aan de Rijksuniversiteit Groningen, wordt internationaal geëerd voor zijn hulp aan jonge wetenschappers in ontwikkelingslanden. Op zondagavond 15 juli ontvangt hij de Distinguished Service Medal van...

 • 27 juni 2018

  Grutto's blijken echte hoogvliegers

  Onze nationale vogel, de grutto, vliegt tijdens zijn trektocht naar en van de West-Afrikaanse overwinteringebieden voor meer dan 20% van de tijd op grote hoogte. Dat wil zeggen op ca. vijf kilometer; soms vliegen de grutto’s zelfs op hoogtes van bijna...

 • 08 juni 2018

  Feringa verguld met bronzen buste en boek

  Donderdagmiddag 7 juni werd een klein Nobel-feestje gevierd op de Rijksuniversiteit Groningen. Beide Nobelprijswinnaars van de RUG zijn in brons vereeuwigd: natuurkundige prof. dr. Frits Zernike staat al zo'n 60 jaar in het Academiegebouw en vanaf nu...