Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Seeing Science wedstrijd

11 februari 2008
Seeing Science wedstrijd inzending
Seeing Science wedstrijd inzending

Rense Boomsma en Erwin Platen van het Kapteyn Instituut deden mee aan de fotowedstrijd "Seeing Science" van de KNAW. Zij hebben hiervoor de foto hiernaast gemaakt; een "artist impression" van de distributie van donkere materie boven Groningen (zoals die te zien zou zijn als het niet onzichtbaar was).

Ze waren door de jury aangewezen als een van de vier finalisten voor de juryprijs.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:10
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 22 februari 2019

  RUG gunt bouw Feringa Building aan Ballast Nedam

  De bouwkundige aanbestedingsprocedure voor de bouw van onze nieuwe Feringa Building is binnenkort afgerond: Ballast Nedam gaat het indrukwekkende gebouw voor Beta-technisch onderwijs en onderzoek bouwen op de Zernike Campus.

 • 20 februari 2019

  De ongebruikelijke erfelijkheid van telomeerlengte

  Bij de overerving van telomeerlengte spelen epigenetische effecten een belangrijke rol. Zeker een derde van de overerving is epigenetisch van aard. Dat concluderen Groninger onderzoekers, die voor het eerst een schatting van dit fenomeen konden maken...

 • 19 februari 2019

  Nanoporiën maken massaspectrometer voor eiwitten mogelijk

  RUG-onderzoekers hebben nanoporiën ontwikkeld waarmee ze direct de massa van kleine eiwitjes (peptiden) kunnen meten. Een artikel over deze ontdekking is op 19 februari jl. gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications.