Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Opening Bernouilliborg

07 februari 2008
Feestelijke opening van de Bernouilliborg
Feestelijke opening van de Bernouilliborg

Op 7 februari 2008 opende dr. Koos Duppen, lid van het College van Bestuur, de Bernoulliborg - het nieuwe hoofdgebouw van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen op het Zernikecomplex te Groningen.

Het HPC/V was van de partij met de Mobiele 3D opstelling, waarop bezoekers een 3D presentatie van het Centrum voor Levenswetenschappen - dat in aanbouw is naast de Bernouilliborg - konden bekijken.

MindBall bij de ScienceLinx-tentoonstelling in de hal
MindBall bij de ScienceLinx-tentoonstelling in de hal

In de hal van de Bernouilliborg konden de bezoekers zelf aan de slag met de ScienceLinx-tentoonstelling, waaronder het spel 'MindBall', waarbij een bal door hersengolven van de deelnemers bestuurd wordt.

Laatst gewijzigd:23 januari 2017 15:34

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...

 • 02 oktober 2018

  Peter van Kampen over de samenwerking met Duitse instellingen

  Op slechts 50 kilometer afstand ten oosten van Groningen bevindt zich de vierde grootste economie ter wereld. Hoewel de fysieke grens met Duitsland weinig meer voorstelt, zijn er mentale drempels waardoor de samenwerking van Nederlandse bedrijven met...