Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Opening Bernouilliborg

07 februari 2008
Feestelijke opening van de Bernouilliborg
Feestelijke opening van de Bernouilliborg

Op 7 februari 2008 opende dr. Koos Duppen, lid van het College van Bestuur, de Bernoulliborg - het nieuwe hoofdgebouw van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen op het Zernikecomplex te Groningen.

Het HPC/V was van de partij met de Mobiele 3D opstelling, waarop bezoekers een 3D presentatie van het Centrum voor Levenswetenschappen - dat in aanbouw is naast de Bernouilliborg - konden bekijken.

MindBall bij de ScienceLinx-tentoonstelling in de hal
MindBall bij de ScienceLinx-tentoonstelling in de hal

In de hal van de Bernouilliborg konden de bezoekers zelf aan de slag met de ScienceLinx-tentoonstelling, waaronder het spel 'MindBall', waarbij een bal door hersengolven van de deelnemers bestuurd wordt.

Laatst gewijzigd:23 januari 2017 15:34
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....