Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof. dr. Ed Nozeman: Vastgoedfraude? Moraal verbeteren en strenger straffen

21 februari 2008

Achttien grote vastgoedhandelaren, die voor honderden miljoenen euro's aan vastgoed verhandelen voor Philips, Fortis en Bouwfonds, werden in november 2007 gearresteerd. Ze zouden bij grote transacties geld in hun eigen zakken hebben gestoken.


Bijzonder hoogleraar Vastgoedontwikkeling Ed Nozeman neemt 21 februari 2008 afscheid als hoogleraar aan de RUG. Vanuit zijn unieke positie gaf hij voor Kennisdebat zijn visie op dit ongemakkelijke thema in de vastgoedwereld. Nozeman zegt dat fraude weliswaar van alle tijden is, maar de vastgoedwereld wel degelijk een fors probleem heeft. Volgens Nozeman ontstaan de problemen enerzijds door lage moraliteit van individuen en anderzijds door onvoldoende strenge regelgeving en controle binnen en buiten de bedrijven. In de webcast op Kennisdebat legt Nozeman uit wat er volgens hem zou moeten gebeuren. Zijn stelling: Vastgoedfraude? Moraal verbeteren en strenger straffen!

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:49
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....