Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof. dr. Ed Nozeman: Vastgoedfraude? Moraal verbeteren en strenger straffen

21 februari 2008

Achttien grote vastgoedhandelaren, die voor honderden miljoenen euro's aan vastgoed verhandelen voor Philips, Fortis en Bouwfonds, werden in november 2007 gearresteerd. Ze zouden bij grote transacties geld in hun eigen zakken hebben gestoken.


Bijzonder hoogleraar Vastgoedontwikkeling Ed Nozeman neemt 21 februari 2008 afscheid als hoogleraar aan de RUG. Vanuit zijn unieke positie gaf hij voor Kennisdebat zijn visie op dit ongemakkelijke thema in de vastgoedwereld. Nozeman zegt dat fraude weliswaar van alle tijden is, maar de vastgoedwereld wel degelijk een fors probleem heeft. Volgens Nozeman ontstaan de problemen enerzijds door lage moraliteit van individuen en anderzijds door onvoldoende strenge regelgeving en controle binnen en buiten de bedrijven. In de webcast op Kennisdebat legt Nozeman uit wat er volgens hem zou moeten gebeuren. Zijn stelling: Vastgoedfraude? Moraal verbeteren en strenger straffen!

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:49

Meer nieuws

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...