Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof. dr. Ed Nozeman: Vastgoedfraude? Moraal verbeteren en strenger straffen

21 februari 2008

Achttien grote vastgoedhandelaren, die voor honderden miljoenen euro's aan vastgoed verhandelen voor Philips, Fortis en Bouwfonds, werden in november 2007 gearresteerd. Ze zouden bij grote transacties geld in hun eigen zakken hebben gestoken.


Bijzonder hoogleraar Vastgoedontwikkeling Ed Nozeman neemt 21 februari 2008 afscheid als hoogleraar aan de RUG. Vanuit zijn unieke positie gaf hij voor Kennisdebat zijn visie op dit ongemakkelijke thema in de vastgoedwereld. Nozeman zegt dat fraude weliswaar van alle tijden is, maar de vastgoedwereld wel degelijk een fors probleem heeft. Volgens Nozeman ontstaan de problemen enerzijds door lage moraliteit van individuen en anderzijds door onvoldoende strenge regelgeving en controle binnen en buiten de bedrijven. In de webcast op Kennisdebat legt Nozeman uit wat er volgens hem zou moeten gebeuren. Zijn stelling: Vastgoedfraude? Moraal verbeteren en strenger straffen!

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:49
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws