Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder Docent van het Jaar

07 februari 2008

Tot RUG-Docent van het Jaar is woensdag 6 februari 2008 prof.dr. Erik Scherder van het UMCG verkozen. Scherder, docent neuropsychologie bij de studie bewegingswetenschappen, wist zowel het publiek als de jury te overtuigen met een gepassioneerd college over pijnprikkels en pijnbeleving bij Alzheimer patiënten. Een menselijk en inhoudelijk verhaal, waarin hij zowel zijn fascinatie voor onderzoek als zijn empathie voor de patiënten wist over te brengen aan zijn toehoorders.

Scherder won door zijn enthousiasme, een punt waarop hij veel concurrentie ondervond van de andere genomineerden. Of het nu ging over graffiti in het oude Pompeii, de hoeveelheid nullen in een vectorruimte of een bermmonument dat een gezichtloos polderlandschap betekenis geeft; alle genomineerden bleken enthousiaste vertellers met veel gevoel voor drama en theater.

Prijs

De RUG organiseert de verkiezing tot Docent van het Jaar met het doel meer aandacht te geven aan het onderwijs. Vaak overheerst het gevoel dat het verrichten van goed onderzoek op een universiteit belangrijker wordt gevonden dan het geven van goed onderwijs. Inmiddels is een flinke inhaalslag gemaakt. Met de prijs van 7.500 euro een bronzen beeldje van kunstenares Natasja Bennink wil de universiteit haar waardering voor goede docenten duidelijk tot uiting brengen.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:59

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 20 september 2018

  Koninklijke onderscheiding voor professor dr. Cisca Wijmenga

  Cisca Wijmenga, hoogleraar humane genetica aan de Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG, kreeg woensdag 19 september uit handen van locoburgemeester Ton Schroor van de gemeente Groningen een koninklijke onderscheiding. Wijmenga is benoemd tot Ridder...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...