Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder Docent van het Jaar

07 februari 2008

Tot RUG-Docent van het Jaar is woensdag 6 februari 2008 prof.dr. Erik Scherder van het UMCG verkozen. Scherder, docent neuropsychologie bij de studie bewegingswetenschappen, wist zowel het publiek als de jury te overtuigen met een gepassioneerd college over pijnprikkels en pijnbeleving bij Alzheimer patiënten. Een menselijk en inhoudelijk verhaal, waarin hij zowel zijn fascinatie voor onderzoek als zijn empathie voor de patiënten wist over te brengen aan zijn toehoorders.

Scherder won door zijn enthousiasme, een punt waarop hij veel concurrentie ondervond van de andere genomineerden. Of het nu ging over graffiti in het oude Pompeii, de hoeveelheid nullen in een vectorruimte of een bermmonument dat een gezichtloos polderlandschap betekenis geeft; alle genomineerden bleken enthousiaste vertellers met veel gevoel voor drama en theater.

Prijs

De RUG organiseert de verkiezing tot Docent van het Jaar met het doel meer aandacht te geven aan het onderwijs. Vaak overheerst het gevoel dat het verrichten van goed onderzoek op een universiteit belangrijker wordt gevonden dan het geven van goed onderwijs. Inmiddels is een flinke inhaalslag gemaakt. Met de prijs van 7.500 euro een bronzen beeldje van kunstenares Natasja Bennink wil de universiteit haar waardering voor goede docenten duidelijk tot uiting brengen.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:59
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 19 februari 2019

  Microbioom heeft directe invloed op suikerstofwisseling en diabetesrisico

  Het microbioom, de micro-organismen in onze darmen, heeft een directe invloed op de suikerstofwisseling en het risico op diabetes. Onderzoekers van onder meer het Universitair Medisch Centrum Groningen en de universiteit van Oxford (VK) tonen dit aan...

 • 12 februari 2019

  UMCG start onderzoek naar tevredenheid vrouwen over hun borsten

  Drie afdelingen van het UMCG starten een onderzoek naar de tevredenheid van vrouwen over hun borsten. Het gaat hierbij om vrouwen die nooit geopereerd of behandeld zijn aan hun borsten. Met de resultaten van dit onderzoek wil de afdeling plastische...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...