Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Attractor switching in neuron networks and spatiotemporal filters for motion processing

29 februari 2008

 

Wisselmechanisme neurale netwerken

In de afgelopen decennia is wiskundige analyse een belangrijk hulpmiddel geworden om de werking van de hersenen te begrijpen. Om de mechanismen in het brein te begrijpen beschouwen wiskundigen het netwerk van biologische neuronen als een dynamisch systeem dat wordt voortgebracht door (partiële) differentiaalvergelijkingen. Daarbij gaat het erom eenvoudige formules te vinden, die gebaseerd zijn op bepaalde eigenschappen van een verzameling neuronen. Deze formules kunnen dan gebruikt worden om bepaalde functies van het brein na te bootsen.

In het promotieonderzoek van Easwara Naga Subramanian beantwoordt hij de vraag welk mechanisme een neuraal netwerk kan laten wisselen tussen verschillende taken. Ook onderzocht hij welke eigenschappen van neuronen het visuele systeem gebruikt voor bewegingsdetectie.

Easwara Naga Subramanian (India, 1977) studeerde informatica aan het Sri Sathya Sai Institute of Higher Learning (India). Het onderzoek werd uitgevoerd bij het Instituut voor Wiskunde en Informatica (IWI) van de RUG. Subramanian gaat verder als postdoc bij de Ecole Normale Superieure in Parijs. /JS

 

Datum en tijd: 29 februari 2008, 16.15 uur

Promovendus: E.N. Subramanian

Proefschrift: Attractor switching in neuron networks and spatiotemporal filters for motion processing

Promotor(es): prof.dr. H. W. Broer en prof.dr. N. Petkov

Faculteit: wiskunde en natuurwetenschappen

Plaats: Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Informatie: E.N. Subramanian, tel. 050-363 3126, e-mail: easwar@xs.rug.nl

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:37
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws