Onderzoeksvoorstel Hans Bakker gehonoreerd: Verering van Śiva

NWO honoreert onderzoeksvoorstel van prof. dr. Hans Bakker, Rijksuniversiteit Groningen, Godsdienstwetenschap.
19 februari 2008
Prof.dr. Hans Bakker

Vanaf de 5e eeuw ontwikkelt de verering van Śiva zich tot de populairste vorm van Hindoeisme. Deze ontwikkeling manifesteert zich in tempels, kloosters en de productie van religieuze teksten in het Sanskrit. Eén daarvan, het Skandapurāna, staat centraal in dit onderzoek.

Het project heeft een looptijd van vier jaar. In het kader daarvan zullen twee AIO’s aan de Groningse faculteit worden aangesteld. Een team van geleerden van de universiteiten van Hamburg, Kyoto en Edinburgh zal in de komende jaren gedurende augustus in Groningen bijeenkomen om gezamelijk te werken aan de kritische tekstuitgave van het Skandapurāna. De promovendi zullen actief participeren in deze seminars die hun tevens een gelegenheid bieden de eigen vorderingen op internationaal niveau te bespreken.

veldstudie van opgegraven Śiva temple (Sirpur)
Veldstudie van opgegraven Śiva temple (Sirpur)
Laatst gewijzigd:28 oktober 2016 23:36