Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Oratie: “Is zwijgen goud?”

12 februari 2008

Korte inhoud van de oratie van prof.dr. B.F.A.M. van der Laan, hoogleraar Keel-, neus- en oorheelkunde:

 

Van der Laan belicht de Keel-, Neus- en Oorheelkunde in relatie tot patiëntenzorg, onderwijs, opleiding en wetenschappelijk onderzoek. Uitgangspunt is de hoofdhals-oncologie, het aandachtsgebied van Van der Laan. In zijn rede spreekt hij over het belang van communicatie tussen arts en patiënt om tot een optimaal behandelresultaat te komen. Middels beeldspraken als: “de zwijgende cel”, “sprekende beelden” en “de zwijgende laten spreken” worden de diverse onderzoeksprojecten behandeld.

 

In het Noorden van het land is er sprake van een tekort aan KNO-artsen. Van der Laan pleit daarom voor uitbreiding van het aantal opleidingsplaatsen in de regio. De minister van VWS zou de marktwerking in de zorg, die nu ook is doorgevoerd in de toewijzing van het aantal opleidingsplaatsen, moeten aanwenden om een structurele uitbreiding van het aantal opleidingsplaatsen KNO in het Noorden te bewerkstelligen.

 

“Toegankelijke Innovatieve Zorg”, zo omschrijft Van der Laan de missie van zijn afdeling. Hij laat in zijn oratie zien hoe de analyse van een eenvoudig zorgtraject kan leiden tot innovatieve veranderingen binnen de hele afdeling op het gebied van de communicatie met de huisarts en het patiëntendossier.

 

Datum en tijd: 12 februari 2008, 16.15 uur

Spreker: prof.dr. B.F.A.M. van der Laan

Titel: “Is zwijgen goud?”

Faculteit: medische wetenschappen

Plaats: Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:37

Meer nieuws