Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Faculteit Rechtsgeleerdheid start Engelstalige bachelor

28 februari 2008

De Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen start in september 2008 met een Engelstalige bacheloropleiding: the Bachelor programme International and European Law (LL.B.). Deze opleiding richt zich primair op internationaal georiënteerde excellente studenten uit binnen- en buitenland. Het bijzondere van het programma is dat het studenten opleidt in het internationale en Europese recht, zonder als basis het Nederlandse rechtssysteem te nemen. Dat maakt deze opleiding uitermate geschikt voor buitenlandse studenten en studenten uit Nederland die een internationale loopbaan voor ogen hebben.

De nieuwe opleiding International and European Law is een juridische opleiding met een multidisciplinaire invalshoek. Een student die deze opleiding heeft voltooid, is in de eerste plaats een jurist, maar wel een die zich ook verdiept heeft in de politieke en economische vraagstukken in een internationale en Europese context. Daarmee onderscheidt de opleiding zich van brede bacheloropleidingen, zoals Internationale Betrekkingen of  Liberal Arts, of van de traditionele Nederlandstalige juridische opleidingen.  

Honours opleiding

De nieuwe bachelor International and European Law vraagt veel inzet van studenten. Niet alleen is al het onderwijs en de literatuur in het Engels, ook wordt van studenten verwacht dat zij zich gemotiveerd voor de studie willen inzetten, goede resultaten willen halen en zich zowel op juridisch als op andere terreinen (politicologie, economie) willen verdiepen. Daarom is de studie  opgezet als een honours programme voor getalenteerde studenten, waarvoor een bijzonder toelatingsmodel bestaat. Daarnaast wordt van studenten verwacht dat zij een semester in het buitenland studeren.

Carrièreperspectief

De verwachting is dat studenten die deze bachelor hebben voltooid en aansluitend een internationale georiënteerde master hebben gevolgd, op hun plaats zullen zijn bij een ministerie van buitenlandse zaken, de Europese Unie, de Verenigde Naties of andere internationale samenwerkingsorganisaties. Ook non gouvernementele organisaties als Amnesty International en Greenpeace hebben functies voor internationaal georiënteerde juristen. En natuurlijk zijn er mogelijkheden in het internationale bedrijfsleven, bij voorbeeld bij grote multinationals. De opleiding is niet bedoeld voor studenten die een togaberoep willen uitoefenen.  Studenten die een carrière ambiëren in de internationale rechtspraktijk, bij voorbeeld als advocaat, zijn meer op hun plaats bij de andere internationaal georiënteerde bacheloropleidingen die de faculteit aanbiedt: Law in Europe of de Nederlandstalige opleiding Internationaal en Europees Recht.

Engelstalig

De bachelor is bedoeld voor de student met internationale belangstelling van over de hele wereld die kiest voor een juridische studie in het buitenland  Daarnaast is de opleiding ook geschikt voor Nederlandstalige studenten met internationale belangstelling die bij voorbeeld hun middelbare schoolopleiding op een internationale school hebben gevolgd, die tweetalige onderwijs hebben gehad of die met goede resultaten waaronder Engels, hun VWO-einddiploma hebben behaald. In alle gevallen is een goede beheersing van het Engels zeer belangrijk, omdat de hele opleiding in het Engels wordt gedoceerd.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:27
printView this page in: English

Meer nieuws