Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Feestelijke opening The Colours of China

06 februari 2008

Adembenemende kostuums uit de Volksrepubliek in Universiteitsmuseum

Het Universiteitsmuseum van de Rijksuniversiteit Groningen presenteert van 8 februari tot en met 14 september 2008, het jaar van de Olympische Spelen in Beijing, een indrukwekkend overzicht van traditionele Chinese feestkleding en daarbij gedragen sieraden. Meer dan honderd goed bewaard gebleven kostuums van diverse bevolkingsgroepen vormen de kern van de expositie. Het merendeel van deze kostuums was nog nooit buiten China te zien.

Op donderdag 7 februari 2008 om 19.30 uur wordt de tentoonstelling feestelijk geopend. De heer Luo Ping van de Chinese Ambassade zal samen met de RUG-collegevoorzitter dr. S.K. Kuipers de officiële opening verrichten.

Naast de kostuums en sieraden is er aandacht voor Chinese volksreligies. De tentoongestelde kleding werd vooral gedragen tijdens de viering van religieuze feesten.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:27

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...