Feestelijke opening The Colours of China

06 februari 2008

Adembenemende kostuums uit de Volksrepubliek in Universiteitsmuseum

Het Universiteitsmuseum van de Rijksuniversiteit Groningen presenteert van 8 februari tot en met 14 september 2008, het jaar van de Olympische Spelen in Beijing, een indrukwekkend overzicht van traditionele Chinese feestkleding en daarbij gedragen sieraden. Meer dan honderd goed bewaard gebleven kostuums van diverse bevolkingsgroepen vormen de kern van de expositie. Het merendeel van deze kostuums was nog nooit buiten China te zien.

Op donderdag 7 februari 2008 om 19.30 uur wordt de tentoonstelling feestelijk geopend. De heer Luo Ping van de Chinese Ambassade zal samen met de RUG-collegevoorzitter dr. S.K. Kuipers de officiële opening verrichten.

Naast de kostuums en sieraden is er aandacht voor Chinese volksreligies. De tentoongestelde kleding werd vooral gedragen tijdens de viering van religieuze feesten.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:27