Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Docent van het Jaar Prijs 2007

Onderwijsconferentie ‘Goede docenten maken goed onderwijs’
31 januari 2008

Wat is goed onderwijs? Hoe pak je curriculumvernieuwing aan? Wat is activerend onderwijs volgens studenten en docenten? Hoe kunnen beginnende en ervaren docenten zich het best professionaliseren? En hoe meet je de kwaliteit van een docent? Dit zijn slechts enkele van de vragen die aan de orde komen tijdens de Onderwijsconferentie 2008 op 6 februari 2008.

Voorafgaand aan de uitreiking van de Docent van het Jaar Prijs 2007 zal in twee workshoprondes een tiental workshops plaatsvinden, waarin op interactieve wijze gesproken en gediscussieerd wordt rond het thema ‘Goede docenten maken goed onderwijs’. De workshops worden verzorgd door docenten en studenten van de Rijksuniversiteit Groningen.

De conferentie wordt georganiseerd om beleidsmakers, docenten en studenten te informeren over de stand van zaken rond de rol van de docent, de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) en het werken aan docentkwaliteit.  Bezoekers kunnen bovendien inspiratie putten uit de voorbeelden van ‘good practices’ die op de bijeenkomst te zien zijn.

De Rijksuniversiteit Groningen hecht in hoge mate belang aan de inzet en kwaliteiten van docenten die noodzakelijke voorwaarden vormen voor goed onderwijs. Om dit te markeren heeft het College van Bestuur besloten een jaarlijkse prijs voor de beste docent in te stellen.

De faculteiten en het Universitair Onderwijs Centrum Groningen (UOCG) zijn opgeroepen om docenten voor te dragen die in aanmerking komen voor deze prijs. Als aanvulling op de criteria heeft de jury besloten om alle tien genomineerden na afloop van de Onderwijsconferentie een korte voordracht van vijf minuten te laten houden. De jury zal vervolgens op basis van de schriftelijke voordrachten en de presentaties besluiten welke genomineerde de Docentprijs van het Jaar 2007 uitgereikt krijgt. Voor de winnaar stelt het College van Bestuur een prijs beschikbaar van 7500 euro en een kunstwerk.

Een jury onder voorzitterschap van de Rector Magnificus zal vervolgens de winnaar van deze eerste Docent van het Jaar Prijs 2007 bekendmaken aan het eind van de Onderwijsconferentie.

Meer informatie over de Onderwijsconferentie en de Docent van het Jaar Prijs 2007:

Contactpersonen

Liesbeth de Jong, tel. 050-363 5363, e-mail: e.f.de.jong@rug.nl
Alie van Aragon (BKO), tel. 050-363 6643: e-mail: a.van.arragon@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:27

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...