Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Docent van het Jaar Prijs 2007

Onderwijsconferentie ‘Goede docenten maken goed onderwijs’
31 januari 2008

Wat is goed onderwijs? Hoe pak je curriculumvernieuwing aan? Wat is activerend onderwijs volgens studenten en docenten? Hoe kunnen beginnende en ervaren docenten zich het best professionaliseren? En hoe meet je de kwaliteit van een docent? Dit zijn slechts enkele van de vragen die aan de orde komen tijdens de Onderwijsconferentie 2008 op 6 februari 2008.

Voorafgaand aan de uitreiking van de Docent van het Jaar Prijs 2007 zal in twee workshoprondes een tiental workshops plaatsvinden, waarin op interactieve wijze gesproken en gediscussieerd wordt rond het thema ‘Goede docenten maken goed onderwijs’. De workshops worden verzorgd door docenten en studenten van de Rijksuniversiteit Groningen.

De conferentie wordt georganiseerd om beleidsmakers, docenten en studenten te informeren over de stand van zaken rond de rol van de docent, de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) en het werken aan docentkwaliteit.  Bezoekers kunnen bovendien inspiratie putten uit de voorbeelden van ‘good practices’ die op de bijeenkomst te zien zijn.

De Rijksuniversiteit Groningen hecht in hoge mate belang aan de inzet en kwaliteiten van docenten die noodzakelijke voorwaarden vormen voor goed onderwijs. Om dit te markeren heeft het College van Bestuur besloten een jaarlijkse prijs voor de beste docent in te stellen.

De faculteiten en het Universitair Onderwijs Centrum Groningen (UOCG) zijn opgeroepen om docenten voor te dragen die in aanmerking komen voor deze prijs. Als aanvulling op de criteria heeft de jury besloten om alle tien genomineerden na afloop van de Onderwijsconferentie een korte voordracht van vijf minuten te laten houden. De jury zal vervolgens op basis van de schriftelijke voordrachten en de presentaties besluiten welke genomineerde de Docentprijs van het Jaar 2007 uitgereikt krijgt. Voor de winnaar stelt het College van Bestuur een prijs beschikbaar van 7500 euro en een kunstwerk.

Een jury onder voorzitterschap van de Rector Magnificus zal vervolgens de winnaar van deze eerste Docent van het Jaar Prijs 2007 bekendmaken aan het eind van de Onderwijsconferentie.

Meer informatie over de Onderwijsconferentie en de Docent van het Jaar Prijs 2007:

Contactpersonen

Liesbeth de Jong, tel. 050-363 5363, e-mail: e.f.de.jong@rug.nl
Alie van Aragon (BKO), tel. 050-363 6643: e-mail: a.van.arragon@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:27

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...