Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

134 - Groningse Tatiana Parshina winnares Groot Dictee der NT2

19 december 2007

Het Groot Dictee der NT2 is dit jaar op B2/C1 niveau gewonnen door mw. Tatiana Parshina, een cursiste van het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen. Woensdag 19 december 2007 krijgt zij om 15.00 uur de eerste prijs – een fiets – uitgereikt in de WeberFoyer van het Harmoniegebouw.

Als echtgenote van een Nederlander emigreerde Parshina in 2005 vanuit Moskou naar Groningen. In Groningen haalde zij na het volgen van de cursus een inburgeringcertificaat met het diploma Nederlands als Tweede Taal (NT2). Om haar niveau verder te verhogen, schreef zij zich afgelopen najaar in voor een vervolgcursus op het Talencentrum van de RUG.

Hoewel in Rusland gediplomeerd als taaldocent Engels en Frans, vindt Parshina Nederlands geen eenvoudige taal om te leren.  “Nederlands is niet de gemakkelijkste taal, absoluut niet. Neem zo’n woordje als ‘er’, het is echt lastig om te weten wanneer je dat moet gebruiken en wanneer niet.” Ook was het lastig voor haar dat ze geen Duits spreekt, terwijl de grammatica van het Nederlands dicht tegen die van het Duits aan zit.

Het Groot Dictee der NT2 wordt jaarlijks afgenomen op vier niveaus. Tatiana Parshina was op haar niveau (4de)  de enige met vijf fouten, zodat het voor het bepalen van een winnaar niet nodig was om te loten.

Noot voor de pers

Meer informatie:
Tatiana Parshina: e-mail april-31@yandex.ru
Angelien Metselaar, marketingcommunicatie NT2, tel. 030-2392179, e-mail: a.metselaar@thiememeulenhoff.nl
Berna de Boer, Talencentrum RUG: tel. 050-363 5960/5802, e-mail b.l.a.de.boer@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:26

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...