Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

134 - Groningse Tatiana Parshina winnares Groot Dictee der NT2

19 december 2007

Het Groot Dictee der NT2 is dit jaar op B2/C1 niveau gewonnen door mw. Tatiana Parshina, een cursiste van het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen. Woensdag 19 december 2007 krijgt zij om 15.00 uur de eerste prijs – een fiets – uitgereikt in de WeberFoyer van het Harmoniegebouw.

Als echtgenote van een Nederlander emigreerde Parshina in 2005 vanuit Moskou naar Groningen. In Groningen haalde zij na het volgen van de cursus een inburgeringcertificaat met het diploma Nederlands als Tweede Taal (NT2). Om haar niveau verder te verhogen, schreef zij zich afgelopen najaar in voor een vervolgcursus op het Talencentrum van de RUG.

Hoewel in Rusland gediplomeerd als taaldocent Engels en Frans, vindt Parshina Nederlands geen eenvoudige taal om te leren.  “Nederlands is niet de gemakkelijkste taal, absoluut niet. Neem zo’n woordje als ‘er’, het is echt lastig om te weten wanneer je dat moet gebruiken en wanneer niet.” Ook was het lastig voor haar dat ze geen Duits spreekt, terwijl de grammatica van het Nederlands dicht tegen die van het Duits aan zit.

Het Groot Dictee der NT2 wordt jaarlijks afgenomen op vier niveaus. Tatiana Parshina was op haar niveau (4de)  de enige met vijf fouten, zodat het voor het bepalen van een winnaar niet nodig was om te loten.

Noot voor de pers

Meer informatie:
Tatiana Parshina: e-mail april-31@yandex.ru
Angelien Metselaar, marketingcommunicatie NT2, tel. 030-2392179, e-mail: a.metselaar@thiememeulenhoff.nl
Berna de Boer, Talencentrum RUG: tel. 050-363 5960/5802, e-mail b.l.a.de.boer@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:26

Meer nieuws