Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Van Swinderen prize for KVI PhD graduate

15 november 2007

The Van Swinderen prize 2007 has been awarded to Dennis Bodewits, who did his PhD research in the Atomic Phyiscs group at the KVI. The Van Swinderen prize is given by the Royal Natural-Sciences Society (KNG) in Groningen for the best Dutch abstract of a thesis defended at the Faculty of Mathematics and Natural Sciences or the Faculty of Medical Sciences of the University of Groningen. Dennis Bodewits graduated on 8 June 2007 on a thesis with the title Cometary X-rays; Solar wind charge exchange in cometary atmospheres. Presently he has a position at the Solar System Exploration Division at the NASA Goddard Space Flight Center in Maryland, USA.

Laatst gewijzigd:09 juli 2014 12:01

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....