Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Auger Observatory closes in on long standing mystery, links highest-energy cosmic rays with violent black holes

08 november 2007

Scientists of the Pierre Auger Collaboration, in which the KVI is participating, announced today (8 November 2007) that active galactic nuclei are the most likely candidate for the source of the highest-energy cosmic rays that hit Earth. Using the Pierre Auger Observatory in Argentina, the largest cosmic-ray observatory in the world, a team of scientists from 17 countries found that the sources of the highest-energy particles are not distributed uniformly across the sky. Instead, the Auger results link the origins of these mysterious particles to the locations of nearby galaxies that have active nuclei in their centers. The results appear in the November 9 issue of the journal Science .

Laatst gewijzigd:31 oktober 2016 11:58

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....