Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

121 - Omvangrijke subsidie voor Groningse farmaceuten

Ontwikkeling geneesmiddelen samen met TI Pharma
21 november 2007

De afdeling Farmacie van de Rijksuniversiteit Groningen heeft een subsidie van ruim zeven miljoen euro verworven. Met deze subsidie zullen de farmaceuten samen met het nieuwe Topinstituut (TI) Pharma en de Nederlandse farmaceutische industrie werken aan onderzoek van nieuwe geneesmiddelen.

In TI Pharma werken de Nederlandse universiteiten en de farmaceutische industrie – geldelijk gesteund door drie ministeries -samen aan de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. TI Pharma heeft een tweeledig doel: naast het stimuleren van de Nederlandse kenniseconomie wil het bijdragen aan de volksgezondheid door optimaal gebruik van wetenschappelijke kennis en innovatie.

De subsidie betreft een tiental projecten. Groningse farmaceuten zullen zich de komende jaren vooral richten op geneesmiddelen tegen kanker, hersenziekten en diabetes. Daarnaast zijn nieuwe vormen voor het toedienen van geneesmiddelen en de veiligheid van geneesmiddelen onderwerp van onderzoek. Het onderzoek kenmerkt zich door haar innovatief karakter wat tot uitdrukking komt in de toepassing van onderzoeksmethoden uit de bio- en nanotechnologie. Het project schept 16 hoogwaardige arbeidsplaatsen voor promovendi, analisten en gepromoveerde onderzoekers.

Noot voor de pers

Meer informatie: prof. dr. BHC Westerink, Directeur onderzoeksinstituut Farmacie

(Groningen Research Institute for Pharmacy), tel. 050-363 3307/7660, e-mail: b.h.c.westerink@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:26

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vervuiling leidt tot risico's voor Arctische ganzen

  Vervuiling van lucht, water en bodem kan verstrekkende gevolgen hebben voor dieren in poolgebieden. Een internationaal team onder leiding van Isabella Scheiber, Maarten Loonen en Jan Komdeur van de Rijksuniversiteit Groningen, met collega's van de universiteiten...

 • 07 december 2018

  UMCG-studie naar de zorg rond handprothesen krijgt ZonMW-subsidie

  De afdeling Revalidatiegeneeskunde van het UMCG heeft van ZonMW een subsidie van €400.000,- gekregen. Hiermee gaat het een studie doen naar de effectiviteit en de kosteneffectiviteit van handprotheses. Ook de doelmatigheid van de zorg rond handprothesen...

 • 05 december 2018

  Fotoreportage: De schatten van de UB

  Fotoreportage over bijzondere boeken op de afdeling Bijzondere collecties van de UB.