Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

114 - Faculteit Rechtsgeleerdheid gaat langdurige verbintenis aan met top advocaten- en notariskantoren

21 november 2007

De Faculteit Rechtsgeleerdheid tekent de komende periode met twaalf gerenommeerde advocaten- en notariskantoren contracten voor langdurige samenwerkig. De samenwerking omvat twee componenten: de zekerheid van goede stageplaatsen voor masterstudenten en de ondersteuning van de faculteit bij promovendi. De eerste contractondertekening is 8 november om 17.00 uur in de Faculteitskamer Rechtsgeleerdheid in het Academiegebouw in Groningen met de bestuursvoorzitter van de landsadvocaat Pels Rijcken Droogleever Fortuijn.

De twaalf advocaten- en notariskantoren verbinden zich aan de Faculteit om stageplaatsen te bieden aan goede studenten die in de eindfase van hun masterstudie zijn. Zij kunnen voor een periode van vier maanden bij een van de kantoren aan de slag en vervolgens daarop hun scriptie baseren. De kantoren staan garant voor geschikte afstudeeronderwerpen en bieden de studenten werkervaring op een van de beste kantoren van ons land. Daarnaast zeggen zij toe om bij geschikte kandidaten en geschikte onderwerpen de medefinanciering van promoties te verzorgen. De kantoren levert dit het voordeel op dat ze bepaalde onderwerpen uitputtend kunnen laten onderzoeken en voor de Faculteit betekent het een verbreding van de promotiemogelijkheden.

De Faculteit en de twaalf kantoren gaan een verbintenis aan voor de periode van vijf jaar. Als de wederzijdse ervaringen positief zijn, ligt het voor de hand de periode te verlengen. De volgende kantoren zullen in de komende weken de contracten ondertekenen (of zijn in een vergevorderd stadium van onderhandeling hierover):

Pels Rijcken Drooglever Fortuijn
Dirkzwager
Boekel de Nerée
De Brauw Blackstone Westbroek
Van Doorne
Freshfields Bruckhaus Deringer
Holland Van Gijzen
Houthoff Buruma
Kennedy Van der Laan
Nysingh
Simmons & Simmons
Stibbe

Noot voor de pers


U bent van harte uitgenodigd een van de ondertekeningen bij te wonen. Dat kan in elk geval 8 november om 17.00 uur, en 16 november om 17.00 uur in de Faculteitskamer Rechtsgeleerdheid in het Academiegebouw, Broerstraat 5 Groningen. Voor meer data en informatie kunt u terecht bij Prof. Mr. W. D. Kolkman, 050–363 6143, of Prof. Mr. Dr.L.C.A. Verstappen, telefoonnummer 050–363 5762

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:26

Meer nieuws