Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

106 - 250ste optreden wetenschapstruck

02 november 2007

Op woensdag 24 oktober 2007 in Stadskanaal beleeft de RUG Discovery, de wetenschapstruck van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen, zijn 250ste optreden. De RUG Discovery is die dag bij Scholengemeenschap Ubbo Emmius in Stadskanaal.

Sinds de eerste rit op 14 oktober 2005 heeft de truck meer dan honderd verschillende scholen in binnen- en buitenland bezocht. De scholen zijn unamiem over het succes van de truck."De sfeer is perfekt, de kwaliteit is hoog en de leerlingen leren zonder dat ze het in de gaten hebben" aldus een van de scholen.

Beleving

Ook de beleving is belangrijk, zegt truckmanager Theo Jurriens. Het "zijn" in de truck wordt als cool ervaren en is een kleine ontdekkingsreis door de wereld van de wetenschap. Professoren geven colleges in de truck en studenten maken de leerling wegwijs in het studeren. Jurriens: “Een formule die gewaardeerd wordt en ook over de instroom mogen we zeker niet klagen. Meer dan 600 nieuwe studenten kozen onlangs voor onze faculteit,  zo’n 150 dan 2005.”

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:26

Meer nieuws

 • 15 mei 2019

  KNAW Akademiepenning voor Trudy Dehue

  Trudy Dehue, wetenschapssocioloog, publicist en emeritus hoogleraar van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), ontvangt de Akademiepenning van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De Akademie reikt die prijs eens in de twee jaar...

 • 15 mei 2019

  Adviezen Van Rijn raken RUG hard

  De adviezen van de Commissie Van Rijn met betrekking tot de bekostiging van het hoger onderwijs hebben voor de RUG als brede klassieke universiteit grote gevolgen. De voorgestelde verschuiving van geld ten gunste van bèta-techniek gaat ten koste van...

 • 14 mei 2019

  Aantal kinderen met diabetes type 1 verdubbeld

  Het aantal kinderen dat per jaar de diagnose diabetes mellitus type 1 krijgt, is in de afgelopen dertig jaar verdubbeld. Dat concludeert Angelien Spaans-Hummelink in haar proefschrift.