Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

093 - Nieuwe faculteit Economie en Bedrijfskunde

01 september 2007

Per 1 september 2007 zijn de faculteit Economische Wetenschappen en faculteit Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen officieel met elkaar gefuseerd. Tezamen vormen zij nu een grote nieuwe faculteit: de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. De fusie wordt gevierd tijdens de facultaire opening van het nieuwe academisch jaar op 4 september om 16.00 uur in de Der Aakerk.

De vakgebieden economie en bedrijfskunde liggen in elkaars verlengde. Dat heeft er eerder al toe geleid dat de opleidingen van beide faculteiten nauw met elkaar samenwerken. De bachelor opleiding accountancy en de masteropleidingen Business Administration de research master en de lerarenopleiding, accountancy en controlling werden al vanuit beide faculteiten gezamenlijk aangeboden. Ook op onderzoeksterrein wordt nauw samengewerkt binnen de onderzoeksschool SOM. De ondersteunende diensten van de faculteiten zijn in 2005 al samengevoegd.

De faculteit Economie en Bedrijfskunde biedt werk aan circa zeshonderd medewerkers en geeft onderwijs aan ruim 5500 studenten. De faculteit is een internationaal georiënteerde faculteit, de opleidingen worden overwegend in het engels gedoceerd, vele internationale studenten nemen deel aan het onderwijsprogramma. Veel Nederlandse studenten van onze faculteit doen een deel van hun studie in het buitenland.

De leiding van de faculteit is in handen van een bestuur van vijf personen:
prof. dr. Henk Sol, decaan;
prof.dr. Elmer Sterken, vice decaan en portefeuillehouder onderzoek;
drs. Teun van Duinen, portefeuillehouder middelen;
drs. Frans Rutten; portefeuillehouder onderwijs;
dr. Cees Praagman, portefeuillehouder onderwijs.

Noot voor de pers

Meer informatie: Joke Kouyaté–Dijkstra, tel. 050-363 46 96; e-mail: j.h.kouyate-dijkstra@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:26
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 augustus 2018

  Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit...

 • 16 augustus 2018

  Colleges volgen onder de (Noorder)zon

  Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon...

 • 14 augustus 2018

  Business Research and Consulting | Nieuwe deadline zondag 19 augustus!

  Call to Dutch students: Geïnteresseerd in consultancy? Meld je dan aan voor het keuzevak Business Research and Consulting uiterlijk zondag 19 augustus voor 23.59 uur!