Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

092 - Belangrijk Internationaal Chemie Congres in Groningen

03 september 2007

De nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van chiraliteit – spiegelbeeld symmetrie van moleculen – komen aan de orde op het  “11th International Conference on Circular Dichroism” dat van 2 tot 6 september 2007 aan de Rijksuniversiteit Groningen zal plaatsvinden.

Chiraliteit is een fundamenteel chemisch verschijnsel die een essentiele rol speelt in moleculair biologische processen en van groot belang is bij o.a. de ontwikkeling van nieuwe medicijnen en materialen. Chirale technologie vertegenwoordigt een markt van vele miljarden in de chemische industrie.

Een keur aan vooraanstaande wetenschappers en 175 deelnemers uit 22 landen, waaronder een groot aantal uit Japan en de VS, zal nieuwe inzichten en doorbraken in het onderzoek presenteren. Naast nieuwe meetmethoden en chiraliteit in moleculaire levenswetenschappen is er tijdens CD 2007 speciale aandacht voor  nanotechnologie en geavanceerde materialen.Het congres wordt georganiseerd door het Stratingh Institute for Chemistry, Faculteit FWN onder voorzitterschap van Ben Feringa (Rijksuniversiteit Groningen) en Bert Meijer (Technische Universiteit Eindhoven). CD 2007 wordt zondag 2 september geopend door rector magnificus Prof. Frans Zwarts in muziekcentrum de Oosterpoort.

Noot voor de pers

Meer informatie: prof.dr. B.L. Feringa, tel. 050-363 4278/4235, e-mail: B.L.Feringa@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:26

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...

 • 09 januari 2019

  Smoking gun

  Amina Helmi vond het bewijs voor de theorie dat delen van de Melkweg niet alleen zijn gegroeid door de geboorte van eigen sterren, maar ook door samensmeltingen met andere sterrenstelsels. Voor deze ontdekking was het wachten op de data van ruimtemissie...