Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

092 - Belangrijk Internationaal Chemie Congres in Groningen

03 september 2007

De nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van chiraliteit – spiegelbeeld symmetrie van moleculen – komen aan de orde op het  “11th International Conference on Circular Dichroism” dat van 2 tot 6 september 2007 aan de Rijksuniversiteit Groningen zal plaatsvinden.

Chiraliteit is een fundamenteel chemisch verschijnsel die een essentiele rol speelt in moleculair biologische processen en van groot belang is bij o.a. de ontwikkeling van nieuwe medicijnen en materialen. Chirale technologie vertegenwoordigt een markt van vele miljarden in de chemische industrie.

Een keur aan vooraanstaande wetenschappers en 175 deelnemers uit 22 landen, waaronder een groot aantal uit Japan en de VS, zal nieuwe inzichten en doorbraken in het onderzoek presenteren. Naast nieuwe meetmethoden en chiraliteit in moleculaire levenswetenschappen is er tijdens CD 2007 speciale aandacht voor  nanotechnologie en geavanceerde materialen.Het congres wordt georganiseerd door het Stratingh Institute for Chemistry, Faculteit FWN onder voorzitterschap van Ben Feringa (Rijksuniversiteit Groningen) en Bert Meijer (Technische Universiteit Eindhoven). CD 2007 wordt zondag 2 september geopend door rector magnificus Prof. Frans Zwarts in muziekcentrum de Oosterpoort.

Noot voor de pers

Meer informatie: prof.dr. B.L. Feringa, tel. 050-363 4278/4235, e-mail: B.L.Feringa@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:26

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.