RUG opnieuw in top 20 van beste werkgevers

04 juli 2007

De Rijksuniversiteit Groningen is de enige onderwijsinstelling die in de top 20 van beste werkgevers in de non-profit sector staat, evenals afgelopen jaar. Jaarlijks onderzoekt het weekblad Intermediair het oordeel van medewerkers over hun werkplek. Daarbij gaat het om arbeidsvoorwaarden en ‘werktevredenheid’, zoals sfeer op het werk, werkinhoud, werkdruk en doorgroeimogelijkheden. Opvallend is dat de universiteit op het punt van de arbeidsvoorwaarden een magere 6- scoort, maar dat de medewerkers hun werktevredenheid niettemin met een 7 waarderen. Die tevredenheid is overigens behoorlijk toegenomen in vergelijking tot afgelopen jaar, zo valt uit het onderzoek te concluderen.

Henk van der Meulen, hoofd Personeel & Organisatie: ‘We zijn erg tevreden met dit resultaat. Het bevestigt ons gevoel dat we als RUG met ons personeelsbeleid op de goede weg zijn. Vooral de groeiende aandacht voor de ontwikkeling van individuele medewerkers – die wij als werkgever noodzakelijk vinden voor de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek – pakt dus tevens uit in het belang van onze medewerkers. Dat is een resultaat dat wij ook heel nadrukkelijk nastreven.’

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 10:40