Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG opnieuw in top 20 van beste werkgevers

04 juli 2007

De Rijksuniversiteit Groningen is de enige onderwijsinstelling die in de top 20 van beste werkgevers in de non-profit sector staat, evenals afgelopen jaar. Jaarlijks onderzoekt het weekblad Intermediair het oordeel van medewerkers over hun werkplek. Daarbij gaat het om arbeidsvoorwaarden en ‘werktevredenheid’, zoals sfeer op het werk, werkinhoud, werkdruk en doorgroeimogelijkheden. Opvallend is dat de universiteit op het punt van de arbeidsvoorwaarden een magere 6- scoort, maar dat de medewerkers hun werktevredenheid niettemin met een 7 waarderen. Die tevredenheid is overigens behoorlijk toegenomen in vergelijking tot afgelopen jaar, zo valt uit het onderzoek te concluderen.

Henk van der Meulen, hoofd Personeel & Organisatie: ‘We zijn erg tevreden met dit resultaat. Het bevestigt ons gevoel dat we als RUG met ons personeelsbeleid op de goede weg zijn. Vooral de groeiende aandacht voor de ontwikkeling van individuele medewerkers – die wij als werkgever noodzakelijk vinden voor de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek – pakt dus tevens uit in het belang van onze medewerkers. Dat is een resultaat dat wij ook heel nadrukkelijk nastreven.’

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 10:40

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.