Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

RUG opnieuw in top 20 van beste werkgevers

04 juli 2007

De Rijksuniversiteit Groningen is de enige onderwijsinstelling die in de top 20 van beste werkgevers in de non-profit sector staat, evenals afgelopen jaar. Jaarlijks onderzoekt het weekblad Intermediair het oordeel van medewerkers over hun werkplek. Daarbij gaat het om arbeidsvoorwaarden en ‘werktevredenheid’, zoals sfeer op het werk, werkinhoud, werkdruk en doorgroeimogelijkheden. Opvallend is dat de universiteit op het punt van de arbeidsvoorwaarden een magere 6- scoort, maar dat de medewerkers hun werktevredenheid niettemin met een 7 waarderen. Die tevredenheid is overigens behoorlijk toegenomen in vergelijking tot afgelopen jaar, zo valt uit het onderzoek te concluderen.

Henk van der Meulen, hoofd Personeel & Organisatie: ‘We zijn erg tevreden met dit resultaat. Het bevestigt ons gevoel dat we als RUG met ons personeelsbeleid op de goede weg zijn. Vooral de groeiende aandacht voor de ontwikkeling van individuele medewerkers – die wij als werkgever noodzakelijk vinden voor de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek – pakt dus tevens uit in het belang van onze medewerkers. Dat is een resultaat dat wij ook heel nadrukkelijk nastreven.’

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 10:40

Meer nieuws

 • 02 april 2019

  ‘Verliesgevoelens bepalen stemgedrag’

  'Iedereen hier vindt het mooi dat de universiteit terug is in Friesland.’ Aan het woord is Caspar van den Berg, hoogleraar Global and Local Governance op de Campus Fryslân van de RUG. Van den Berg kent ‘de regio’ en kan vanuit theorie én praktijk commentaar...

 • 29 maart 2019

  Prof.dr. Jeff De Hosson koninklijk onderscheiden

  Vrijdag 29 maart werd prof.dr. J. Th. M. De Hosson koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Waarnemend burgemeester Koos Wiersma van de gemeente Westerkwartier decoreerde hem in de Aula van het Academiegebouw, na afloop...

 • 27 maart 2019

  Huiseigenaar 2,7 procent meer kwijt aan lokale belastingen

  Een huishouden met een eigen woning betaalt dit jaar gemiddeld 2,7 procent meer belasting aan de gemeente, de provincie en het waterschap. De gemeentelijke lasten stijgen gemiddeld 3,5 procent, de waterschapslasten 2,3 procent en de provinciale lasten...