Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

079 - Veiligheid bij thuisbeademing

Ervaringsdeskundige studenten winnen scriptieprijs
10 juli 2007

Vierdejaarsstudenten Heerko Groefsema en Gerard Biemolt krijgen vanmiddag een prijs uitgereikt voor de beste scriptie van het vak ICT Management en Consultancy van de opleiding Technische Bedrijfskunde. De prijswinnende scriptie gaat over Veiligheid bij thuisbeademing met behulp van domotica. Domotica is de technologie waarmee alle elektrische toestellen in een woning met elkaar communiceren en is zo een hulpmiddel voor personen met een functiebeperking. De scriptieprijs wordt vanmiddag uitgereikt om 16.15 uur in de Mediacentrale op het Helperpark in Groningen.

Groefsema en Biemolt weten waarover zij spreken. Groefsema moet zelf beademd worden en rijdt daarom in een speciale rolstoel. Biemolt is zijn buddy en helpt hem al jaren. Gisteren werd in het rapport ‘Meedoen met beperkingen’ door het Sociaal en Cultureel Plan Bureau nog geconstateerd dat de achterstand van gehandicapten op het gebied van wonen, werken, inkomen en vrije tijd nog steeds groot is. Gehandicapten hebben nog steeds problemen om mee te komen in het regulier onderwijs. Groefsema en Biemolt laten zien dat het in het Noorden ook anders kan.

Zorg speerpunt van onderzoek

De scriptieprijs wordt om 16.15 uur in de Mediacentrale overhandigd door prof.dr.ir. Hans Wortmann (http://www.bdk.rug.nl/medewerkers/J.C.Wortmann/), voorzitter van het ICT Platform (www.rug.nl/ictplatform) van de RUG, hoogleraar Business Information Systems aan de Faculteit Bedrijfskunde(www.rug.nl/fbk) en voormalig vice-president research&development bij Baan. De zorg vormt een van de belangrijke speerpunten in het onderzoek aan de Faculteit. In het ICT Platform RUG werken verschillende faculteiten samen aan interfacultair ICT-gerelateerd onderzoek. ICT in de zorg is een onderwerp waaraan meerdere faculteiten werken.

Seminar

Het seminar van vanmiddag gaat over zorgdomotica en is georganiseerd door het project I2Care (www.rug.nl/ictplatform/i2care) van de RUG en het Zorg Innovatie Forum. Beide organisaties richten zich op de innovatie van de zorg in Noord-Nederland. Studenten Technische Bedrijfskunde hebben dit jaar gekeken naar de zorg infrastructuur in Noord Nederland.

Noot voor de pers

Informatie: John van Meurs, projectleider I2care, tel. 050-363 38 64.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:26

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...