Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

081 - Bijzondere buluitreiking BCN-masterstudenten

13 juli 2007

Op vrijdag 13 juni 2007 wordt het masterdiploma uitgereikt aan tien studenten, die de masterfase bij Graduate School BCN (Behavioral and Cognitive Neurosciences) gevolgd hebben. Het is een plechtigheid met een gouden randje, omdat zeven van hen cum laude afstuderen en bovendien een promotieplaats hebben gekregen. De diploma-uitreiking vindt plaats om 15.00 uur in de Senaatskamer van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.

Vier van de zeven ‘cum laude’-afgestudeerden gaan hun PhD-onderzoek verrichten in Groningen, de overigen gaan naar Wageningen, Columbia University en Saarbrücken. De gehele groep MSc-studenten bij BCN, van wie ook de overige drie hoge cijfers zijn toegekend, hebben hun masterstudie binnen twee jaar voltooid.

Felicitaties

Aanwezig bij de uitreiking zijn ook prof.dr. Serge Daan, decaan van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen, en prof.dr. Frans Zwarts, rector magnificus. Daan houdt een algemene toespraak, waarna elk van de studenten toegesproken wordt door zijn of haar primaire begeleider bij de major thesis. Zwarts brengt de felicitaties namens de gehele universiteit over aan deze speciale ‘class of 2007’.

BCN

De Graduate School BCN (Behavioral and Cognitive Neurosciences) van de RUG is een onderzoeks- en opleidingsschool. Onderzoek over normale en pathologische processen van het zenuwstelsel, cognitie en gedrag wordt uitgevoerd door zo’n 200 senior onderzoekers, 20 postdocs en bijna 150 promovendi uit vijf faculteiten (UMCG, Wiskunde en Natuurwetenschappen, Letteren, Gedrags- en Maatschappijwetenschappen, en Wijsbegeerte). Daarnaast wordenin de Graduate School BCN onderzoekers op twee niveaus opgeleid: het master- en het PhD-niveau. Doel van de wetenschappelijke en educatieve BCN programma’s is onderzoekers te begeleiden die verschillende aspecten van de neurowetenschappen kunnen integreren: er wordt een link gelegd tussen onderzoek op moleculair en cellulair niveau, analyse van fysieke en mentale gedragingen, tot complexe vormen van informatieverwerking.

Noot voor de pers

Informatie: mw. dr. Britta Küst (BCN), tel. (050)363 7702 of b.m.kust@med.umcg.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:26

Meer nieuws