Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

067 - Opening poëzie-expositie 'Juttersgeluk' in de Prinsentuin

11 juni 2007

Dinsdag 12 juni 2007 om 17.00 uur opent burgemeester Jacq. Wallage een poëzie-expositie van Ruth Koops van ’t Jagt, huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen, in de Prinsentuin in Groningen.

Van 12 juni tot 30 september 2007 exposeert Ruth Koops van 't Jagt in deze renaissancetuin in het centrum van de stad vijf gedichten op doorschijnende plexiglas borden. De gedichten die zij voor deze expositie heeft uitgekozen hebben allemaal iets te maken met Groningen of met de natuur. Zo zijn onder andere de gedichten 'Juttersgeluk' en 'in het prachtige pluche van Pathé' in halftransparante letters afgedrukt op de borden.

Speciaal voor deze gelegenheid schreef de RUG-huisdichter het gedicht 'Dichter in de Prinsentuin', waarin zij op speelse wijze de atmosfeer uittekent van de schilderachtige, ommuurde tuin en een bijzonder verband legt tussen heden en verleden.

Ruth Koops van 't Jagt is dit jaar huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen. Het huisdichterschap is een samenwerking tussen de universiteit en de universiteitskrant UK. Iedere maand schrijft de huisdichter een gedicht dat wordt gepubliceerd in de UK. Aan het eind van het studiejaar worden de gedichten gebundeld uitgegeven. Bovendien treedt zij geregeld op, onder meer bij de opening van het academisch jaar.

Deze bijzondere expositie wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Rijksuniversiteit Groningen, de UK en de Gemeente Groningen.

Noot voor de pers
Meer informatie: Ruth Koops van 't Jagt, tel. 06-16122163, e-mail: ruthkoopsvtj@gmail.com

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:26

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....