Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

067 - Opening poëzie-expositie 'Juttersgeluk' in de Prinsentuin

11 juni 2007

Dinsdag 12 juni 2007 om 17.00 uur opent burgemeester Jacq. Wallage een poëzie-expositie van Ruth Koops van ’t Jagt, huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen, in de Prinsentuin in Groningen.

Van 12 juni tot 30 september 2007 exposeert Ruth Koops van 't Jagt in deze renaissancetuin in het centrum van de stad vijf gedichten op doorschijnende plexiglas borden. De gedichten die zij voor deze expositie heeft uitgekozen hebben allemaal iets te maken met Groningen of met de natuur. Zo zijn onder andere de gedichten 'Juttersgeluk' en 'in het prachtige pluche van Pathé' in halftransparante letters afgedrukt op de borden.

Speciaal voor deze gelegenheid schreef de RUG-huisdichter het gedicht 'Dichter in de Prinsentuin', waarin zij op speelse wijze de atmosfeer uittekent van de schilderachtige, ommuurde tuin en een bijzonder verband legt tussen heden en verleden.

Ruth Koops van 't Jagt is dit jaar huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen. Het huisdichterschap is een samenwerking tussen de universiteit en de universiteitskrant UK. Iedere maand schrijft de huisdichter een gedicht dat wordt gepubliceerd in de UK. Aan het eind van het studiejaar worden de gedichten gebundeld uitgegeven. Bovendien treedt zij geregeld op, onder meer bij de opening van het academisch jaar.

Deze bijzondere expositie wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Rijksuniversiteit Groningen, de UK en de Gemeente Groningen.

Noot voor de pers
Meer informatie: Ruth Koops van 't Jagt, tel. 06-16122163, e-mail: ruthkoopsvtj@gmail.com

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:26

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...