Classica Geertje Klein Goldewijk ontvangt promotiesubside

23 mei 2007

Geertje Klein Goldewijk heeft een van de 41  subsidies ontvangen uit het 'Toptalent'-programma van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Klein Goldewijk gaat bij archeologie de levensstandaard van de inwoners van het Romeinse Rijk onderzoeken aan de hand van skeletresten.  Zij  studeerde klassieke talen in Groningen, gevolgd door een MPhil aan de universiteit van Cambridge. Wim Jongman  (Oude Geschiedenis) zal haar onderzoek begeleiden. Dit jaar volgt zij nog een masteropleiding aan de London School of Economics.

Om het promoveren aantrekkelijker te maken, heeft onderzoeksfinancier NWO het ‘Toptalent’-programma ingesteld. Laatstejaars studenten kunnen een eigen onderzoeksvoorstel schrijven, dat na voorselectie door de eigen universiteit wordt beoordeeld bij NWO. In de eerste ronde kwamen er 128 aanvragen binnen. Van de 41 studenten, die een subsidie kregen toegekend, zijn er 5 van de Rijksuniversiteit Groningen.

Laatst gewijzigd:23 april 2018 13:52