Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Classica Geertje Klein Goldewijk ontvangt promotiesubside

23 mei 2007

Geertje Klein Goldewijk heeft een van de 41  subsidies ontvangen uit het 'Toptalent'-programma van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Klein Goldewijk gaat bij archeologie de levensstandaard van de inwoners van het Romeinse Rijk onderzoeken aan de hand van skeletresten.  Zij  studeerde klassieke talen in Groningen, gevolgd door een MPhil aan de universiteit van Cambridge. Wim Jongman  (Oude Geschiedenis) zal haar onderzoek begeleiden. Dit jaar volgt zij nog een masteropleiding aan de London School of Economics.

Om het promoveren aantrekkelijker te maken, heeft onderzoeksfinancier NWO het ‘Toptalent’-programma ingesteld. Laatstejaars studenten kunnen een eigen onderzoeksvoorstel schrijven, dat na voorselectie door de eigen universiteit wordt beoordeeld bij NWO. In de eerste ronde kwamen er 128 aanvragen binnen. Van de 41 studenten, die een subsidie kregen toegekend, zijn er 5 van de Rijksuniversiteit Groningen.

Laatst gewijzigd:23 april 2018 13:52

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...