Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Classica Geertje Klein Goldewijk ontvangt promotiesubside

23 mei 2007

Geertje Klein Goldewijk heeft een van de 41  subsidies ontvangen uit het 'Toptalent'-programma van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Klein Goldewijk gaat bij archeologie de levensstandaard van de inwoners van het Romeinse Rijk onderzoeken aan de hand van skeletresten.  Zij  studeerde klassieke talen in Groningen, gevolgd door een MPhil aan de universiteit van Cambridge. Wim Jongman  (Oude Geschiedenis) zal haar onderzoek begeleiden. Dit jaar volgt zij nog een masteropleiding aan de London School of Economics.

Om het promoveren aantrekkelijker te maken, heeft onderzoeksfinancier NWO het ‘Toptalent’-programma ingesteld. Laatstejaars studenten kunnen een eigen onderzoeksvoorstel schrijven, dat na voorselectie door de eigen universiteit wordt beoordeeld bij NWO. In de eerste ronde kwamen er 128 aanvragen binnen. Van de 41 studenten, die een subsidie kregen toegekend, zijn er 5 van de Rijksuniversiteit Groningen.

Laatst gewijzigd:23 april 2018 13:52

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...