Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Classica Geertje Klein Goldewijk ontvangt promotiesubside

23 mei 2007

Geertje Klein Goldewijk heeft een van de 41  subsidies ontvangen uit het 'Toptalent'-programma van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Klein Goldewijk gaat bij archeologie de levensstandaard van de inwoners van het Romeinse Rijk onderzoeken aan de hand van skeletresten.  Zij  studeerde klassieke talen in Groningen, gevolgd door een MPhil aan de universiteit van Cambridge. Wim Jongman  (Oude Geschiedenis) zal haar onderzoek begeleiden. Dit jaar volgt zij nog een masteropleiding aan de London School of Economics.

Om het promoveren aantrekkelijker te maken, heeft onderzoeksfinancier NWO het ‘Toptalent’-programma ingesteld. Laatstejaars studenten kunnen een eigen onderzoeksvoorstel schrijven, dat na voorselectie door de eigen universiteit wordt beoordeeld bij NWO. In de eerste ronde kwamen er 128 aanvragen binnen. Van de 41 studenten, die een subsidie kregen toegekend, zijn er 5 van de Rijksuniversiteit Groningen.

Laatst gewijzigd:23 april 2018 13:52

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.