Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Classica Geertje Klein Goldewijk ontvangt promotiesubside

23 mei 2007

Geertje Klein Goldewijk heeft een van de 41  subsidies ontvangen uit het 'Toptalent'-programma van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Klein Goldewijk gaat bij archeologie de levensstandaard van de inwoners van het Romeinse Rijk onderzoeken aan de hand van skeletresten.  Zij  studeerde klassieke talen in Groningen, gevolgd door een MPhil aan de universiteit van Cambridge. Wim Jongman  (Oude Geschiedenis) zal haar onderzoek begeleiden. Dit jaar volgt zij nog een masteropleiding aan de London School of Economics.

 

Om het promoveren aantrekkelijker te maken, heeft onderzoeksfinancier NWO het ‘Toptalent’-programma ingesteld. Laatstejaars studenten kunnen een eigen onderzoeksvoorstel schrijven, dat na voorselectie door de eigen universiteit wordt beoordeeld bij NWO. In de eerste ronde kwamen er 128 aanvragen binnen. Van de 41 studenten, die een subsidie kregen toegekend, zijn er 5 van de Rijksuniversiteit Groningen.

Laatst gewijzigd:16 september 2016 11:51

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Machtige partijen bepalen beeld verleden op social media

  Het zijn de gebruikers met de meeste ervaring en gezag die bepalen hoe belangrijke verhalen op online platformen beklijven. Zo maken mainstream media op YouTube de meeste zichtbaar blijvende filmpjes en weerhoudt op Wikipedia een handjevol redacteuren...

 • 12 maart 2018

  Prof. Jensma over de Dag van de Grunneger Toal

  Prof. Goffe Jensma over de Dag van de Grunneger Toal.

 • 08 maart 2018

  3 topmasters bij de Faculteit der Letteren

  In de Keuzegids 2018 hebben drie masteropleidingen van de Faculteit der Letteren het label Topopleiding gekregen. De masters Kunst en Cultuurwetenschappen, Europese Studies en Archeologie (research) behoren hiermee tot de beste van het land.