Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Dr. Sjef Kemper (GLTC) Letterendocent van het jaar 2007

21 mei 2007

Dr. Sjef Kemper, docent Latijn aan de opleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur is op woensdag 16 mei gekozen tot Letterendocent van het Jaar 2007. Met zijn voordracht Literatuur op de muur, Vergilius' Aeneis op de muren van Pompeï' was hij zowel voor de jury als voor het publiek, dat ook een stem kon uitbrengen, de beste docent.

Drs. A.R.M. Gigengack (docent Economie bij de opleiding Internationale Organisaties en Internationale Betrekkingen) met zijn college 'Free trade is best?' en de geschiedenisdocent dr. R.G. P. Peters, met zijn voordracht 'De Pornokoningin. Demonisering van Marie Antoinette en andere machtige vrouwen' deelden de tweede en derde plaats. De jury bestond uit drs. Alie van Arragon, account manager van de Faculteit der Letteren bij het Bureau van de Universiteit, drs. Dick Maandag, verbonden aan de lerarenopleiding van het UOCG en Pieter de Boer, student en lid van de verkiezingscommissie.

De prijs ‘Letterendocent van het Jaar’ is in het leven geroepen om docenten op een positieve manier in de schijnwerpers te plaatsen. Alle studentengeledingen van opleidingscommissies hebben voor hun opleiding een docent voorgedragen. De Docent van het Jaar verkiezingscommissie heeft vervolgens uit deze voordrachten de drie finalisten geselecteerd.

Een eervolle vermelding krijgt docent dr. Oebele Vries, verbonden aan de opleiding Friese taal en cultuur. Hij behoorde ook tot de genomineerden maar was verhinderd om aan de finale deel te nemen.

De Letterendocent van het Jaar 2007 zal doorgaan naar de finale RUG docent van het Jaar 2007.

Laatst gewijzigd:23 april 2018 13:51

Meer nieuws