Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

050 - Universiteit investeert extra in onderwijsvoorzieningen

26 april 2007

De Rijksuniversiteit Groningen gaat de capaciteit van haar onderwijs- en tentamenzalen fors uitbreiden, zo heeft het College van Bestuur deze week besloten. Op het Zernikecomplex komt een tentamenhal met maar liefst 1200 plaatsen, gecombineerd met een nieuwe grote collegezaal voor 600 studenten.De bouw van deze beide voorzieningen was oorspronkelijk gepland voor 2011, maar wordt als gevolg van de groei van de universiteit met twee jaar vervroegd.

Eind 2009 zal de bouw naar verwachting gereed zijn. Aan het gebruik van de tennishal van het Sportcentrum voor tentamens komt dan een eind. Met de nieuwbouw is een investering gemoeid van ruim 10 miljoen euro. De nieuwbouw wordt gerealiseerd op het zuidelijk deel van het Zernikecomplex, recht tegenover de portiersloge.

Capaciteit tentamenhal

Het College van Bestuur komt met deze bouwplannen tegemoet aan de dringende vraag van studenten en docenten om de capaciteit voor het afnemen van tentamens snel uit te breiden. Vanuit de Universiteitsraad klonk al kritiek op de bestaande tentamenvoorzieningen van de universiteit. Doordat de tentamens tegenwoordig in kortere periodes moeten worden afgenomen, ontstaan problemen bij het opstellen van roosters. De huidige tentamenhal heeft een capaciteit van 750 plaatsen.

Shifts

Studenten zijn vaak weinig enthousiast over het afleggen van een tentamen in de tennishal. De nieuwe tentamenhal moet ervoor zorgen dat alle tentamens - ook bij de toenemende studentenaantallen in de komende jaren - ingeroosterd kunnen blijven worden in de daarvoor aangewezen weken. Daarvoor zal het wel nodig zijn op alle werkdagen in drie ‘shifts’ (’s ochtends, ’s middags en ’s avonds) tentamens te plannen.

Minder belasting voor Sportcentrum

De nieuwbouw ontlast het Sportcentrum in belangrijke mate. De RUG hecht veel waarde aan goede sportvoorzieningen voor haar studenten. Dit besluit zal de 1700 bij de ACLO aangesloten tennissers als muziek in de oren klinken: de tennishal komt dan namelijk weer volledig tot hun beschikking.

Noot voor de pers

Informatie: Piet Bouma, hoofd Communicatie RUG, tel. (050) 363 5445 of p.bouma@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:26

Meer nieuws