Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

045 - Examentraining VWO 6 Rijksuniversiteit Groningen gaat zaterdag 21 april van start

20 april 2007

Aanstaande zaterdag start de eerste trainingsdag van de examentraining voor leerlingen uit VWO 6, georganiseerd door het Universitair Onderwijscentrum (UOCG) van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).  In totaal komen bijna 200 leerlingen naar de binnenstad van Groningen om daar gedurende 3 dagen intensief te worden voorbereid op hun examen wiskunde A, wiskunde B of economie.

Bijna 200 VWO 6 leerlingen hebben zich sinds eind januari ingeschreven voor de examentraining van de Rijksuniversiteit Groningen. Door dit hoge aantal inschrijvingen zijn nagenoeg alle plekken bezet; er is nog slechts 1 plek beschikbaar voor wiskunde A in de mei-periode (Periode II).

Gedurende 3 dagen worden de leerlingen in zalen van de RUG in de binnenstad van Groningen van 10 uur ’s morgens tot 10 uur ’s avonds intensief voorbereid op hun examen. De examentraining kenmerkt zich door een sterke individuele begeleiding (1 docent op 5 leerlingen) en maatwerk. Bij de examentrainingen wordt bij elk vak gebruik gemaakt van een door de RUG ontwikkelde syllabus met daarin een helder overzicht van de examenstof.

De examentraining ter voorbereiding op het examen in het eerste tijdvak voor de vakken wiskunde A, wiskunde B en economie wordt gehouden in twee periodes:
Periode I: zaterdag 21, zondag 22 en zaterdag 28 april 2007
Periode II: zaterdag 5, zondag 6 en zaterdag 12 mei 2007

Ter voorbereiding op het examen in het tweede tijdvak (het herkansingsexamen) wordt er een tweedaagse examentraining gegeven voor de vakken wiskunde A, wiskunde B en economie op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2007.

Laatst gewijzigd:30 november 2017 15:15

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...