Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

045 - Examentraining VWO 6 Rijksuniversiteit Groningen gaat zaterdag 21 april van start

20 april 2007

Aanstaande zaterdag start de eerste trainingsdag van de examentraining voor leerlingen uit VWO 6, georganiseerd door het Universitair Onderwijscentrum (UOCG) van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).  In totaal komen bijna 200 leerlingen naar de binnenstad van Groningen om daar gedurende 3 dagen intensief te worden voorbereid op hun examen wiskunde A, wiskunde B of economie.

Bijna 200 VWO 6 leerlingen hebben zich sinds eind januari ingeschreven voor de examentraining van de Rijksuniversiteit Groningen. Door dit hoge aantal inschrijvingen zijn nagenoeg alle plekken bezet; er is nog slechts 1 plek beschikbaar voor wiskunde A in de mei-periode (Periode II).

Gedurende 3 dagen worden de leerlingen in zalen van de RUG in de binnenstad van Groningen van 10 uur ’s morgens tot 10 uur ’s avonds intensief voorbereid op hun examen. De examentraining kenmerkt zich door een sterke individuele begeleiding (1 docent op 5 leerlingen) en maatwerk. Bij de examentrainingen wordt bij elk vak gebruik gemaakt van een door de RUG ontwikkelde syllabus met daarin een helder overzicht van de examenstof.

De examentraining ter voorbereiding op het examen in het eerste tijdvak voor de vakken wiskunde A, wiskunde B en economie wordt gehouden in twee periodes:
Periode I: zaterdag 21, zondag 22 en zaterdag 28 april 2007
Periode II: zaterdag 5, zondag 6 en zaterdag 12 mei 2007

Ter voorbereiding op het examen in het tweede tijdvak (het herkansingsexamen) wordt er een tweedaagse examentraining gegeven voor de vakken wiskunde A, wiskunde B en economie op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2007.

Laatst gewijzigd:30 november 2017 15:15

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...