Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

045 - Examentraining VWO 6 Rijksuniversiteit Groningen gaat zaterdag 21 april van start

20 april 2007

Aanstaande zaterdag start de eerste trainingsdag van de examentraining voor leerlingen uit VWO 6, georganiseerd door het Universitair Onderwijscentrum (UOCG) van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).  In totaal komen bijna 200 leerlingen naar de binnenstad van Groningen om daar gedurende 3 dagen intensief te worden voorbereid op hun examen wiskunde A, wiskunde B of economie.

Bijna 200 VWO 6 leerlingen hebben zich sinds eind januari ingeschreven voor de examentraining van de Rijksuniversiteit Groningen. Door dit hoge aantal inschrijvingen zijn nagenoeg alle plekken bezet; er is nog slechts 1 plek beschikbaar voor wiskunde A in de mei-periode (Periode II).

Gedurende 3 dagen worden de leerlingen in zalen van de RUG in de binnenstad van Groningen van 10 uur ’s morgens tot 10 uur ’s avonds intensief voorbereid op hun examen. De examentraining kenmerkt zich door een sterke individuele begeleiding (1 docent op 5 leerlingen) en maatwerk. Bij de examentrainingen wordt bij elk vak gebruik gemaakt van een door de RUG ontwikkelde syllabus met daarin een helder overzicht van de examenstof.

De examentraining ter voorbereiding op het examen in het eerste tijdvak voor de vakken wiskunde A, wiskunde B en economie wordt gehouden in twee periodes:
Periode I: zaterdag 21, zondag 22 en zaterdag 28 april 2007
Periode II: zaterdag 5, zondag 6 en zaterdag 12 mei 2007

Ter voorbereiding op het examen in het tweede tijdvak (het herkansingsexamen) wordt er een tweedaagse examentraining gegeven voor de vakken wiskunde A, wiskunde B en economie op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2007.

Laatst gewijzigd:30 november 2017 15:15

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...