Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Persis Bekkering winnaar RUG-breed dictee

15 maart 2007

Met steun van rector magnificus Frans Zwarts streeft studentenvereniging Navigators naar een universiteitsbrede opzet van het dictee dat de vereniging deze week voor de tweede keer hield. Met liefst 61 fouten in 400 woorden werd het dit jaar gewonnen door studente Griekse en Latijnse taal en cultuur Persis Bekering. Het dictee van zeven zinnen met onder meer struikelblokken als de verkleinwoorden van 'file' (bestand), filet en file werd dinsdagavond in Huis de Beurs voorgelezen door Zwarts. De 70 deelnemers maakten gemiddeld 105 punten.

 

Uit: Universiteitskrant jaargang 36, nummer 25 (15 maart 2007),  pagina 3

Laatst gewijzigd:16 september 2016 11:51

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Machtige partijen bepalen beeld verleden op social media

  Het zijn de gebruikers met de meeste ervaring en gezag die bepalen hoe belangrijke verhalen op online platformen beklijven. Zo maken mainstream media op YouTube de meeste zichtbaar blijvende filmpjes en weerhoudt op Wikipedia een handjevol redacteuren...

 • 12 maart 2018

  Prof. Jensma over de Dag van de Grunneger Toal

  Prof. Goffe Jensma over de Dag van de Grunneger Toal.

 • 08 maart 2018

  3 topmasters bij de Faculteit der Letteren

  In de Keuzegids 2018 hebben drie masteropleidingen van de Faculteit der Letteren het label Topopleiding gekregen. De masters Kunst en Cultuurwetenschappen, Europese Studies en Archeologie (research) behoren hiermee tot de beste van het land.