Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Persis Bekkering winnaar RUG-breed dictee

15 maart 2007

Met steun van rector magnificus Frans Zwarts streeft studentenvereniging Navigators naar een universiteitsbrede opzet van het dictee dat de vereniging deze week voor de tweede keer hield. Met liefst 61 fouten in 400 woorden werd het dit jaar gewonnen door studente Griekse en Latijnse taal en cultuur Persis Bekering. Het dictee van zeven zinnen met onder meer struikelblokken als de verkleinwoorden van 'file' (bestand), filet en file werd dinsdagavond in Huis de Beurs voorgelezen door Zwarts. De 70 deelnemers maakten gemiddeld 105 punten.

 

Uit: Universiteitskrant jaargang 36, nummer 25 (15 maart 2007),  pagina 3

Laatst gewijzigd:16 september 2016 11:51

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...