Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Persis Bekkering winnaar RUG-breed dictee

15 maart 2007

Met steun van rector magnificus Frans Zwarts streeft studentenvereniging Navigators naar een universiteitsbrede opzet van het dictee dat de vereniging deze week voor de tweede keer hield. Met liefst 61 fouten in 400 woorden werd het dit jaar gewonnen door studente Griekse en Latijnse taal en cultuur Persis Bekering. Het dictee van zeven zinnen met onder meer struikelblokken als de verkleinwoorden van 'file' (bestand), filet en file werd dinsdagavond in Huis de Beurs voorgelezen door Zwarts. De 70 deelnemers maakten gemiddeld 105 punten.

 

Uit: Universiteitskrant jaargang 36, nummer 25 (15 maart 2007),  pagina 3

Laatst gewijzigd:16 september 2016 11:51

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...