Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Persis Bekkering winnaar RUG-breed dictee

15 maart 2007

Met steun van rector magnificus Frans Zwarts streeft studentenvereniging Navigators naar een universiteitsbrede opzet van het dictee dat de vereniging deze week voor de tweede keer hield. Met liefst 61 fouten in 400 woorden werd het dit jaar gewonnen door studente Griekse en Latijnse taal en cultuur Persis Bekering. Het dictee van zeven zinnen met onder meer struikelblokken als de verkleinwoorden van 'file' (bestand), filet en file werd dinsdagavond in Huis de Beurs voorgelezen door Zwarts. De 70 deelnemers maakten gemiddeld 105 punten.

 

Uit: Universiteitskrant jaargang 36, nummer 25 (15 maart 2007),  pagina 3

Laatst gewijzigd:16 september 2016 11:51

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.