Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

027 - 4500 Aankomende studenten bezoeken Rijksuniversiteit Groningen

12 maart 2007

Naar schatting 4500 aankomende studenten en hun ouders, afkomstig uit geheel Nederland, bezoeken vrijdag 9 maart de Open dag op locatie van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Ze maken uitgebreid kennis met een of twee studies van hun voorkeur.

De opleidingen presenteren zich zoveel mogelijk in hun eigen gebouwen, verspreid over de stad Groningen. Het ochtendprogramma begint om 10.00 uur, het middagprogramma om 14.00 uur. In de pauze, tussen 12.00 en 14.00 uur, kunnen de aankomende studenten informatiemarkten in het Academiegebouw en het Sportcentrum bezoeken of kennismaken met de vele mogelijkheden op cultureel en sportief gebied.


Mensen ontmoeten
Een college volgen, praten met ouderejaarsstudenten, docenten en studieadviseurs, rondkijken in de bibliotheek, het laboratorium, talenpracticum of computerruimte. Mensen ontmoeten met wie je wellicht volgend jaar al in de collegebanken zit. Een indruk krijgen van de stad Groningen, waar je straks wellicht vier of vijf jaar of zelfs langer woont. Informatie verzamelen en sfeer proeven, daar draait het om op de Open dag op locatie van vrijdag 9 maart.


Programma
Alle 60  (bachelor) opleidingen van de RUG doen mee aan de Open dag op locatie. De aankomende studenten kunnen maximaal twee studies bezoeken. Het ochtendprogramma begint om 10.00 uur. Tussen 12.00 en 14.00 uur is er tijd voor de lunch, voor een bezoek aan een informatiemarkt of voor een korte kennismaking met de faciliteiten van de RUG op sportief en cultureel gebied. Om 14.00 uur start de tweede ronde van de programma’s bij de opleidingen. Deze duren tot 16.00 uur. Uiteraard besteden de opleidingen aandacht aan de mogelijkheden om na het voltooien van de bacheloropleiding ook een masteropleiding aan de RUG te volgen.


Informatiemarkten
Hoe meld ik me aan bij de universiteit? Hoe zit het precies met studiefinanciering? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de loting? Is het moeilijk om een kamer te vinden? Kent Groningen een leuke introductieperiode? En welke studentenverenigingen zijn er zoal? Deze en andere vragen worden beantwoord op de informatiemarkten die plaatsvinden tussen 12.00 en 14.00 uur in het Academiegebouw in het centrum en in het  Sportcentrum op het Zernikecomplex.


Sport en cultuur
Elke Groninger student kent de riante sportfaciliteiten van het  Sportcentrum van RUG en Hanzehogeschool. De aankomende studenten kunnen daar al even aan ruiken door op 9 maart tussen 12.00 en 14.00 uur het sportcentrum te bezoeken en te ervaren dat recreatieve sporters én topsporters er legio mogelijkheden hebben. 
Het cultureel studentencentrum USVA speelt een belangrijke rol in het culturele leven in de stad Groningen. Studenten volgen er cursussen, doen mee aan een workshop of bezoeken een voorstelling. Op 9 maart organiseert de USVA een cabaretvoorstelling in het theater in het Harmoniecomplex.


Informatie en aanmelding
Aankomende studenten die meer informatie over het programma willen of zich willen aanmelden, kunnen kijken op de website: www.rug.nl/studiekiezers of bellen met (050) 363 90 11.


Noot voor de pers
Nadere informatie: Joke Jalvingh, tel. (050) 363 90 10 (werk) of Martin Althof, tel. (050) 363 90 08 (werk).

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:26

Meer nieuws