Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

024 - RUG biedt examentraining VWO aan

28 februari 2007

Het Universitair Onderwijscentrum (UOCG) van de RUG biedt leerlingen uit 6 VWO met wiskunde A1(2), wiskunde B1(2) of economie 1(2) in hun pakket een examentraining aan. In drie dagen worden zij klaargestoomd voor het VWO-examen. De inschrijving is sinds begin februari geopend en sommige trainingen zitten al bijna vol.

De examentraining is bedoeld voor leerlingen die extra oefening nodig hebben om een voldoende te halen of met meer zekerheid aan hun examen willen beginnen. Ook zijn er leerlingen die gebaat zijn bij een zo hoog mogelijk cijfer voor het vak om hun kans op inloting te vergroten bij die studies waarvoor een numerus fixus bestaat.

Individuele begeleiding en maatwerk

De examentraining kenmerkt zich door een sterke individuele begeleiding en maatwerk. Leerlingen kunnen online aangeven bij welke onderdelen ze extra ondersteuning nodig hebben. De training omvat drie volledige dagen, verdeeld over twee periodes. De eerste periode van de training omvat twee aaneengesloten dagen. De derde dag vindt een week later plaats. In de tussentijd hebben de leerlingen de mogelijkheid via de elektronische leeromgeving Brainbox begeleid te worden. Leerlingen kunnen hier onder meer vragen stellen aan de docenten en extra uitleg krijgen.

Trainingsdagen

De trainingsdagen beginnen om 10.00 uur en eindigen uiterlijk om 22.00 uur. De trainingen vinden plaats in zalen van de universiteit gelegen in het centrum van Groningen. Een trainingsdag bestaat uit vier blokken met in elk blok een ander onderdeel van de examenstof. In elk blok wordt geeft een docent uitleg over het betreffende onderwerp, waarna de leerlingen onder begeleiding aan het werk gaan met relevante oefenopgaven. De (facultatieve) avondsessie bevat geen uitlegblok, maar bestaat enkel uit het onder begeleiding maken van oefenopgaven. In elke groep is er gemiddeld per vijf leerlingen één docent aanwezig.

Grote belangstelling

De kosten voor de examentraining bedragen per leerling € 165 en zijn inclusief een door de RUG ontwikkelde syllabus met een helder overzicht van de examenstof.. Meer dan 180 scholen voor het voortgezet onderwijs in Nederland zijn aangeschreven, waarbij rectoren en de docenten posters en brieven voor leerlingen hebben ontvangen. De inschrijving is sinds begin februari geopend en het aantal inschrijvingen overtreft ruimschoots de verwachtingen. Er zijn nagenoeg geen plekken meer beschikbaar voor wiskunde B1(2) en de inschrijvingen voor economie 1(2) en wiskunde A1(2) gaan ook sneller dan verwacht. Leerlingen die zich willen inschrijven, wordt dringend aangeraden dit op korte termijn te doen.

Twee soorten training

Er worden twee soorten trainingen gegeven:

1. De voorbereiding op het examen van het eerste tijdvak. Hiervoor zijn twee periodes vastgesteld:

· Periode I: zaterdag 21, zondag 22 en zaterdag 28 april 2007

· Periode II: zaterdag 5, zondag 6 en zaterdag 12 mei 2007

Het maximum aantal deelnemers per vak voor beide perioden is:

· Wiskunde A (90 leerlingen)

· Economie (60 leerlingen)

· Wiskunde B (40 leerlingen)

2. De voorbereiding op de herkansing in het tweede tijdvak. Dit vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2007.

Het maximum aantal deelnemers per vak voor deze periode is:

· Wiskunde A (30 leerlingen)

· Economie (15 leerlingen)

· Wiskunde B (15 leerlingen)

Noot voor de redactie

- Informatie: Martijn Wieling, wieling@gmail.com , 06-14108622 of Frits van Kouwenhove, j.f.van.kouwenhove@rug.nl , 06-53838777.

- Zie ook: http://www.rug.nl/scholieren/examentraining

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:26

Meer nieuws