018 - Start nieuwbouw Centrum voor Levenswetenschappen

08 februari 2007

Het grootste nieuwbouwproject van de Rijksuniversiteit Groningen van de afgelopen 35 jaar is gestart. Het Centrum voor Levenswetenschappen van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen wordt een beeldbepalend gebouw. Samen met de omringende nieuwbouw zal het de dynamiek van het Zernikecomplex sterk benadrukken.

Het nieuwe gebouw is een ontwerp van architect Rudy Uytenhaak. Het is bijzonder vanwege zijn omvang, de elegante vorm en de constructie met een stalen casco. Het gebouw krijgt klimaatbeheersing via het duurzame systeem van warmte-koude opslag in combinatie met betonkernactivering. Ook de vele complexe functies die het zal huisvesten, zoals laboratoria, dierverblijven, collegeruimten en kantoren, maken het uitzonderlijk. Het gebouw krijgt een totale vloeroppervlak van 34.000 m2, zal negen verdiepingen tellen en heeft een hoogste punt van 40 meter. De Rijksuniversiteit Groningen en de stad Groningen zijn in 2009 een markant gebouw rijker.

Startsein
Het thema van de feestelijke bijeenkomst dinsdag luidt ‘diepstepunt = hoogtepunt’.
De ontvangst vindt plaats om 15.30 uur in de tentamenhal op het Zernikecomplex. Decaan prof. dr. D.A. Wiersma van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen geeft het startsein. Na de officiële opening kan men een videopresentatie over de nieuwbouw bijwonen. In de Discovery truck van de faculteit is bovendien nog ander materiaal te zien over de nieuwbouw.

Noot voor de pers
Meer informatie: Anneke Aarens, afdeling Vastgoed en Investeringsprojecten, tel.: (050) 363 5152, e-mail: a.aarens@rug.nl

Tijd en plaats: dinsdag 13 februari 2007, 15.30 uur, Tentamenhal, Zernikelaan 7, 9747 AA Groningen

Levenswetenschappen