Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

University of Groningen sets up training programme for Saudian doctors

22 september 2006

40 Saudian medical students will start the training programme each year for the duration of seven years. They will follow the programme in the Netherlands but will return home to work. These medical students will be selected by Saudi universities from the top ten percent of Saudi secondary school graduates. The first year of the training programme focuses on learning the Dutch language, which is a necessity for patient care. After the first year they will follow the regular curriculum. Rob Hiemstra, programme director of the University Medical Center Groningen, and Simon Kuipers, President of the University of Groningen , stress that these places in the medical programme are supplementary to the places in the regular Dutch programme, which is still subject to a ‘fixed intake’. The University of Groningen will train a total of 280 Saudian doctors in the next 13 years.

Information for the press:

Communication Office, Jos Speekman, tel. +31 (0)50 363 5480, e-mail: j.speekman@rug.nl
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:23

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....