Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rede Frans Zwarts: Het ritme van de illustere school

04 september 2006

"George en Ira Gershwin hebben ooit een lied geschreven met de titel ‘I got rhythm, I got music’."
Zo luidt de eerste zin van de rede waarmee Rector Magnificus Frans Zwarts het academisch jaar 2006-2007 opent. Een rede waarin dynamiek, tijdsbesef en levensritme aan de orde komen, maar ook de noodzaak van het deelnemen aan nationale en internationale netwerken en de wenselijkheid van het behoren tot de wereldtop van universiteiten. Om met Gershwin te spreken: "Who could ask for anything more?"

Integrale tekst rede

Persbericht

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 15:47

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....