Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rede Frans Zwarts: Het ritme van de illustere school

04 september 2006

"George en Ira Gershwin hebben ooit een lied geschreven met de titel ‘I got rhythm, I got music’."
Zo luidt de eerste zin van de rede waarmee Rector Magnificus Frans Zwarts het academisch jaar 2006-2007 opent. Een rede waarin dynamiek, tijdsbesef en levensritme aan de orde komen, maar ook de noodzaak van het deelnemen aan nationale en internationale netwerken en de wenselijkheid van het behoren tot de wereldtop van universiteiten. Om met Gershwin te spreken: "Who could ask for anything more?"

Integrale tekst rede

Persbericht

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 15:47

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...

 • 02 oktober 2018

  Peter van Kampen over de samenwerking met Duitse instellingen

  Op slechts 50 kilometer afstand ten oosten van Groningen bevindt zich de vierde grootste economie ter wereld. Hoewel de fysieke grens met Duitsland weinig meer voorstelt, zijn er mentale drempels waardoor de samenwerking van Nederlandse bedrijven met...