Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

098 - StudEnterprise: studentondernemers openen eigen pand

18 september 2006

StudEnterprise is een stichting vóór en dóór Groningse studenten, die ondernemerschap onder studenten stimuleert, begeleidt, ondersteunt en faciliteert. Op 21 september 2006 opent de stichting een eigen pand op de Zernikecampus van de Rijksuniversiteit Groningen.

StudEnterprise is de schakel tussen alles en iedereen, die bezig is met 'student en ondernemerschap'. StudEnterprise brengt mensen, bedrijven en instellingen met elkaar in contact.

In het nieuwe pand kunnen studentondernemers kunnen tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden kantoorruimte, vergaderruimte of een werkplek huren. Daarnaast worden er bijeenkomsten georganiseerd waar de jonge ondernemers kennis en kennissen op kunnen doen. Er zijn spreekuren en mogelijkheden tot coaching door ervaren ondernemers.


Feestelijke opening
De feestelijke opening wordt opgeluisterd door diverse sprekers, waaronder wethouder Dijkstra van economische zaken, arbeidsmarktbeleid, international handelsrelaties en cultuur van de gemeente Groningen. Bovendien zal burgemeester Jacques Wallage geïnterviewd worden over  'ondernemerschap'. Verder is er een tentoonstelling over het onderwerp 'ondernemers van toen en van nu'.


Noot voor de pers
Donderdag 21 september bent u vanaf 16.00 uur van harte welkom. Adres: Nadorstplein 3, 9747 AB Groningen (Zerniketerrein)
Meer informatie: Linda Bruinsma, tel.: (050) 210 35 00, e-mail: info@studenterprise.nl

Algemene bedrijfsinformatie StudEnterprise
De stichting is opgezet door de Rijksuniversiteit Groningen, de Kamer van Koophandel Groningen en de Gemeente Groningen. Vanuit een pand op het Zerniketerrein, de 'campus van Groningen',  kan StudEnterprise haar activiteiten uitoefenen en haar diensten aanbieden. StudEnterprise is een stichting zonder winst oogmerk.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:23

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...