Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

098 - StudEnterprise: studentondernemers openen eigen pand

18 september 2006

StudEnterprise is een stichting vóór en dóór Groningse studenten, die ondernemerschap onder studenten stimuleert, begeleidt, ondersteunt en faciliteert. Op 21 september 2006 opent de stichting een eigen pand op de Zernikecampus van de Rijksuniversiteit Groningen.

StudEnterprise is de schakel tussen alles en iedereen, die bezig is met 'student en ondernemerschap'. StudEnterprise brengt mensen, bedrijven en instellingen met elkaar in contact.

In het nieuwe pand kunnen studentondernemers kunnen tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden kantoorruimte, vergaderruimte of een werkplek huren. Daarnaast worden er bijeenkomsten georganiseerd waar de jonge ondernemers kennis en kennissen op kunnen doen. Er zijn spreekuren en mogelijkheden tot coaching door ervaren ondernemers.


Feestelijke opening
De feestelijke opening wordt opgeluisterd door diverse sprekers, waaronder wethouder Dijkstra van economische zaken, arbeidsmarktbeleid, international handelsrelaties en cultuur van de gemeente Groningen. Bovendien zal burgemeester Jacques Wallage geïnterviewd worden over  'ondernemerschap'. Verder is er een tentoonstelling over het onderwerp 'ondernemers van toen en van nu'.


Noot voor de pers
Donderdag 21 september bent u vanaf 16.00 uur van harte welkom. Adres: Nadorstplein 3, 9747 AB Groningen (Zerniketerrein)
Meer informatie: Linda Bruinsma, tel.: (050) 210 35 00, e-mail: info@studenterprise.nl

Algemene bedrijfsinformatie StudEnterprise
De stichting is opgezet door de Rijksuniversiteit Groningen, de Kamer van Koophandel Groningen en de Gemeente Groningen. Vanuit een pand op het Zerniketerrein, de 'campus van Groningen',  kan StudEnterprise haar activiteiten uitoefenen en haar diensten aanbieden. StudEnterprise is een stichting zonder winst oogmerk.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:23

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....