Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

093 - Serge Daan krijgt de International Prize for Biology

07 september 2006

Gedragsbioloog professor dr. Serge Daan van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen krijgt de International Prize for Biology 2006 toegekend van de Japan Society for the Promotion of Science. De prijs zal 20 november 2006 in Tokyo worden uitgereikt in aanwezigheid van de Japanse keizer.

De International Prize for Biology is in 1985 ingesteld en wordt jaarlijks toegekend. Hij bestaat uit een medaille en bedrag van tien miljoen yen (ongeveer 65.000 euro). Wereldwijd wordt hij beschouwd als een van de belangrijkste prijzen voor de biologie.  Bekende vroegere winnaars zijn Edward O. Wilson en Ernst Mayr,  beiden van Harvard University.

Serge Daan (1940, Mook) bekleedt in Groningen de Niko Tinbergen leerstoel. Hij is een expert op gebied van evolutionaire gedragsbiologie, speciaal de chronobiologie (biologische klok). Hij is lid van de Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen en Fellow of the Royal Society of Canada. Daan ontving eerder de Hasselblad Award en de Alexander von Humboldt Forschungspreis.
Noot voor de pers
Meer informatie: prof.dr. S. Daan, tel (050) 309 3999 of (050) 363 2046. e-mail: s.daan@rug.nl


Zie ook:

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 14:16
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...

 • 09 januari 2019

  Smoking gun

  Amina Helmi vond het bewijs voor de theorie dat delen van de Melkweg niet alleen zijn gegroeid door de geboorte van eigen sterren, maar ook door samensmeltingen met andere sterrenstelsels. Voor deze ontdekking was het wachten op de data van ruimtemissie...