Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

093 - Serge Daan krijgt de International Prize for Biology

07 september 2006

Gedragsbioloog professor dr. Serge Daan van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen krijgt de International Prize for Biology 2006 toegekend van de Japan Society for the Promotion of Science. De prijs zal 20 november 2006 in Tokyo worden uitgereikt in aanwezigheid van de Japanse keizer.

De International Prize for Biology is in 1985 ingesteld en wordt jaarlijks toegekend. Hij bestaat uit een medaille en bedrag van tien miljoen yen (ongeveer 65.000 euro). Wereldwijd wordt hij beschouwd als een van de belangrijkste prijzen voor de biologie.  Bekende vroegere winnaars zijn Edward O. Wilson en Ernst Mayr,  beiden van Harvard University.

Serge Daan (1940, Mook) bekleedt in Groningen de Niko Tinbergen leerstoel. Hij is een expert op gebied van evolutionaire gedragsbiologie, speciaal de chronobiologie (biologische klok). Hij is lid van de Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen en Fellow of the Royal Society of Canada. Daan ontving eerder de Hasselblad Award en de Alexander von Humboldt Forschungspreis.
Noot voor de pers
Meer informatie: prof.dr. S. Daan, tel (050) 309 3999 of (050) 363 2046. e-mail: s.daan@rug.nl


Zie ook:

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 14:16

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Fotoreportage: de Ocean Grazer

  Fotoreportage over de Ocean Grazer van de RUG, een systeem om energie op zee te ‘oogsten’ en op te slaan.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...