Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

New academic year University of Groningen opens with eminence

05 augustus 2006

Her Royal Highness Princess Máxima of the Netherlands , prominent newspaper columnist Jan Blokker and Deputy Minister Bruno Bruins will be leading the University of Groningen into the new academic year.The University of Groningen traditionally celebrates the beginning of the new academic year by attracting keynote speakers connected to the university or its faculty’s themes.  

On 5 September 2006 Princess Máxima’s speaks at the opening of the faculties of Management & Organization and Economics about her involvement with increasing participation of women of ethnic minorities, fitting in with this year’s theme “Companies, Business and Diversity”. The significance of Arts in society is addressed in a lecture at the Faculty of Arts each year, on 31 August this year featuring the opinion of Jan Blokker who is well-known in the Netherlands as a journalist, author and publicist.  

The opening of the new year at the University of Groningen consists of separate celebrations at each faculty and a central ceremony on 4 September 2006 during which Rector Magnificus Prof. Dr. Frans Zwarts officially opens the Academic Year.University alumnus and Deputy Minister of Education, Culture and Science, Bruno Bruins returns to Groningen to attend this year’s central ceremony.  

For further information, please contact:

 • Communication Office, Jos Speekman, tel. +31 (0)50 363 5480, e-mail: j.speekman@rug.nl
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...