Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

New academic year University of Groningen opens with eminence

05 augustus 2006

Her Royal Highness Princess Máxima of the Netherlands , prominent newspaper columnist Jan Blokker and Deputy Minister Bruno Bruins will be leading the University of Groningen into the new academic year.The University of Groningen traditionally celebrates the beginning of the new academic year by attracting keynote speakers connected to the university or its faculty’s themes.  

On 5 September 2006 Princess Máxima’s speaks at the opening of the faculties of Management & Organization and Economics about her involvement with increasing participation of women of ethnic minorities, fitting in with this year’s theme “Companies, Business and Diversity”. The significance of Arts in society is addressed in a lecture at the Faculty of Arts each year, on 31 August this year featuring the opinion of Jan Blokker who is well-known in the Netherlands as a journalist, author and publicist.  

The opening of the new year at the University of Groningen consists of separate celebrations at each faculty and a central ceremony on 4 September 2006 during which Rector Magnificus Prof. Dr. Frans Zwarts officially opens the Academic Year.University alumnus and Deputy Minister of Education, Culture and Science, Bruno Bruins returns to Groningen to attend this year’s central ceremony.  

For further information, please contact:

 • Communication Office, Jos Speekman, tel. +31 (0)50 363 5480, e-mail: j.speekman@rug.nl
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...