Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

085 - Prinses Máxima en prof. dr. Jacobs gastsprekers opening academisch jaar Bedrijfskundefaculteit

15 augustus 2006

HKH Prinses Máxima der Nederlanden spreekt op dinsdag 5 september 2006 aan de Faculteit Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen tijdens de opening van het facultair academisch jaar. De Prinses en prof. dr. Dany Jacobs, hoogleraar Strategisch Management aan de faculteit, verzorgen beiden een lezing voor studenten en medewerkers van de faculteiten bedrijfskunde en economische wetenschappen. Het thema is: Bedrijven, Bedrijfskunde en Diversiteit. Prinses Máxima is door de faculteit uitgenodigd na een initiatief van studenten van faculteitsvereniging BIG.

Prinses Máxima houdt bij de opening een inleiding op het thema, waarin zij spreekt  vanuit haar eigen ervaringen, zoals haar lidmaatschap van de commissie PaVEM (Participatie van Vrouwen van Etnische Minderheden). Prof. dr. Dany Jacobs benadrukt in zijn keynote speech het belang van diversiteit bij mensen, teams en organisaties. Diversiteit in perspectieven, ervaringen, achtergronden en culturen is vereist in de huidige economie waarin we het van innovatie en creativiteit moeten hebben.

Facultair academisch jaar
De traditionele opening van het facultair academisch jaar is bedoeld om het begin van het collegejaar een feestelijk tintje te geven. Faculteitsvereniging BIG en de Faculteit Bedrijfskunde bieden zo de studenten en medewerkers van zowel de Faculteit Bedrijfskunde als de Faculteit der Economische Wetenschappen een inspirerende start van het nieuwe collegejaar, waarin verregaande samenwerking tussen beide faculteiten moet uitmonden in een fusie in 2007. De opening bij Bedrijfskunde staat los van de opening van het academisch jaar van de universiteit zelf. Die vindt een dag eerder op 4 september plaats.

Programma
Prinses Máxima komt aan bij de collegehal op het Zernikecomplex om 16.00 uur na een werkbezoek aan de Gemeente Groningen. Prof. dr. Henk G. Sol, decaan van de Faculteit Bedrijfskunde, verzorgt het openingswoord. Na korte introducties door Hylke Sluis van Faculteitsvereniging BIG spreken Prinses Máxima en prof. dr. Jacobs. Aansluitend is er een receptie.

Noot voor de pers
Voor meer inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met:

 • Faculteit Bedrijfskunde: Annemarie Heite, tel (050) 363 70 98, e-mail: a.heite@rug.nl
 • Faculteitsvereniging BIG: Hylke Sluis, tel 06-29 45 38 06, e-mail: h.sluis@bigsite.nl
 • Accreditatie voor de opening is mogelijk tot uiterlijk vrijdag 1 september, 17.00 uur: Rijksvoorlichtingsdienst, rvd.pers@minaz.nl, tel. (070) 356 41 42. (Bij veel belangstelling kan een beperkte toelatingsregeling worden ingesteld.)
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:23

Meer nieuws

 • 13 november 2018

  Best Working Paper Award voor Drijfhout, Van Doorn en Van Ittersum

  Drijfhout, Van Doorn en Van Ittersum willen bijdragen aan de strijd tegen de wereldwijde voedselverspilling door consumenten bewuster te maken van hun (verspillende) gedrag. Zij onderzoeken daartoe de besluitvorming van consumenten bij het kopen, consumeren...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 07 november 2018

  Financial giants can have a pivotal role for climate stability

  Financial institutions, such as banks and pension funds, have a key role to play in efforts to avoid dangerous climate change. And it is not only about redirecting investments to renewable energy and low-carbon businesses, but also to bolster the resilience...