Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

077 - Minister-president Balkenende bezoekt onderzoeksinstituut RUG

27 juni 2006

Minister-president Balkenende brengt op woensdag 28 juni 2006 een bezoek aan het Energy Delta Research Centre (EDReC), gevestigd aan de Faculteit der Economische Wetenschappen. De premier wordt ontvangen door Bert Wiersema, zakelijk directeur van het EDReC, en Simon Kuipers, voorzitter van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen.

Balkende bezoekt de laboratoria van chemische technologie en van verbrandingstechnologie en spreekt met een aantal EDReC-hoogleraren. Het bezoek aan het EDReC is onderdeel van een werkbezoek dat de minister-president brengt aan de stad Groningen rondom het thema ‘Duurzame kenniseconomie, energie en milieu’. Balkenende gaat deze dag ook langs de NV Nederlandse Gasunie, het Stadhuis van Groningen en het bedrijf Bioclear, dat duurzame milieutechnologie ontwikkelt.

Energy Delta Research Centre

Het Energy Delta Research Centre is een interdisciplinair onderzoekscentrum van de RUG, waarin wetenschappers op het gebied van energieonderzoek uit verschillende faculteiten participeren. Het doel van EDReC is een wetenschappelijke bijdrage aan duurzame energieproductie en –consumptie te leveren.

Akkoord van Groningen

In 2005 hebben RUG, de Hanzehogeschool Groningen en de gemeente Groningen besloten gezamenlijk te investeren in de Groningse innovatie- en kennisinfrastructuur. Daarmee is alleen al de komende vijf jaar ruim een half miljard euro gemoeid. Energie is een van de pijlers van het Akkoord van Groningen. Mede dankzij de aanwezigheid van beide instellingen van hoger onderwijs en vele kennisintensieve bedrijven en projecten kan Groningen uitgroeien tot een van de belangrijkste innovatieregio’s in Nederland.

Noot voor de pers

Bepaalde onderdelen van het werkbezoek zijn toegankelijk voor de media. Om 10.00 uur is er een korte rondleiding van de laboratoria bij EDReC, Nijenborgh 4 te Groningen. Accreditatie en informatie via dhr. B. Wiersema, zakelijk directeur EDReC, tel. 050-3634595 of b.wiersema@rug.nl.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:23

Meer nieuws

 • 21 januari 2019

  Change | Oratie Nancy Kamp-Roelands op 22 januari

  Door grote uitdagingen op het gebied van milieu, maatschappij, economie en technologie veranderen onze omgeving snel. Ook de rol van het bedrijfsleven in de samenleving verandert. Het idee dat een meer waardengedreven bedrijfsmodel voor meerdere stakeholders...

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...