Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

069 - Onderwijsdelegatie Ghana bezoekt RUG en HG

12 juni 2006

Deze week ontvangen de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen een delegatie van drie hoge onderwijsambtenaren uit Ghana. De ambtenaren vertegenwoordigen de National Council Tertiary Education, de National Accreditation Board en de National Board for Professional and Technican Examinations van Ghana. Later in de week bezoekt de delegatie ook het Onderwijs Expertise Centrum van de Erasmus universiteit in Rotterdam.

Het bezoek vindt plaats in het kader van een samenwerkingproject dat als doel heeft ontwikkelingen in het hoger onderwijs in Ghana te versterken. Tijdens dit project met een looptijd van 3,5 jaar zullen instrumenten worden ontwikkeld die de overheid in Ghana beter in staat stellen hogeronderwijsbeleid te maken. De activiteiten omvatten promotie-onderzoek en andere trainingen voor onderwijsmedewerkers uit Ghana. De drie Ghanese organisaties hebben eind vorig jaar in een tenderprocedure gekozen voor het voorstel van de RUG-HG-EUR. Het project wordt gefinancierd door de Nuffic.


Programma
Maandag 12 juni: kennismakingsbezoek RUG
Dinsdag 13 juni: kennismakingsbezoek HG
Woensdag 14 juni: projectbesprekingen
Donderdag 15 juni: bezoek Nuffic en NVAO (Den Haag)
Vrijdag 16 juni: bezoek Erasmus univeristeit Rotterdam


Noot voor de pers
Meer informatie:
prof.dr. W.H.A. Hofman, directeur Universitair Onderwijs Centrum Groningen RUG, tel. (050) 363 2001/2000
dr. J. L.H. Degenaar, directeur stafbureau Onderwijszaken HG, tel. (050) 595 7661/7660
dr. M.A.C. Dam, beleidsmedewerker Bureau Internationale Samenwerking RUG, tel. (050) 363 2629/5420

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:23

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 09 oktober 2018

  Er gaat al 80 jaar niets boven de Groningse sociologen

  De afdeling Sociologie van de Rijksuniversiteit Groningen bestaat 80 jaar. Dit viert de afdeling met studenten, stafleden en alumni op vrijdag 12 oktober met een feestelijk programma in het Grand Theater in Groningen.