Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

056 - Incompany 500: RUG aantrekkelijkste werkgever binnen het hoger onderwijs

22 mei 2006

Onder de Nederlandse instellingen van hoger onderwijs is de Rijksuniversiteit Groningen volgens een onderzoek van het zakenblad Incompany de aantrekkelijkste organisatie om bij de werken. Helemaal aan de top van de Incompany 500 lijst van aantrekkelijke werkgevers staan internationals als Shell, ING Groep en Philips. De Groningse universiteit staat op plaats 88, boven de Vrije Universiteit (98) en de Universiteit van Amsterdam (143). Het Universitair Medisch Centrum Groningen staat op plaats 106, de Provincie Groningen op 355.

Voor het Incompany 500 onderzoek wordt jaarlijks aan ruim drieduizend hoogopgeleide professionals gevraagd waar ze het liefst zouden willen werken, met wie ze het liefst zaken doen en in wie ze het liefst willen investeren. In top-500 staan bedrijven en financiële instellingen, maar ook werkgevers als de politie, overheidsorganisaties als ministeries (OCW staat op plaats 34), provincies en gemeenten en instellingen als het Wereld Natuur Fonds, Greenpeace en Amnesty International.

De redactie van Incompany concludeert uit het onderzoek dat mondialisering dit jaar het begrip is waarom het allemaal draait. Die trend zorgt voor een markt waarin technologische vernieuwing hoog wordt gewaardeerd en waarin de behoefte aan hoogopgeleiden groot is. “Uiteindelijk zullen we hier alleen werk met een hoge toegevoegde waarde overhouden, dat is de enige manier waarop Nederland kan overleven,” zegt Harry Hendriks, algemeen directeur Philips Electronics Nederland in het begeleidende artikel. “Het is daarom een must voor Nederland dat we technologisch voorop blijven lopen, we hebben geen andere keus.”

De Groningse Rector Magnificus prof.dr. Frans Zwarts is niet verbaasd over de uitkomst van het Incompany onderzoek. “Als het gaat om hoogwaardig onderwijs en technologische vernieuwing loopt de Rijksuniversiteit Groningen voorop. Ook hebben we internationalisering al geruime tijd hoog in het vaandel staan.”

Zie ook: www.incompany.eu

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:23

Meer nieuws