Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

019 - Rijksuniversiteit Groningen looft drie prijzen uit voor beste profielwerkstuk

Alfa, Bèta en Gamma
20 februari 2006

Alle havo- en vwo-leerlingen maken dit jaar kans op een profielwerkstukprijs bij de Rijksuniversiteit Groningen. Voor leerlingen met een bètaprofiel bestaat er al langer een profielwerkstukprijs, maar nieuw is dat ook leerlingen met de alfa- en gammaprofielen Cultuur en Maatschappij en Economie en Maatschappij  een prijs kunnen winnen. De RUG is de enige universiteit die voor alle profielen prijzen uitreikt. Werkstukken kunnen nog tot 3 maart 2006 worden ingezonden.

De organisatie van de profielwerkstukprijzen is in handen van het Alfa-, Bèta- en Gammasteunpunt van de Rijksuniversiteit. Bij deze steunpunten komen elk jaar honderden vragen binnen over het maken van een profielwerkstuk. Een profielwerkstuk wordt door leerlingen uit 5 havo en 6 vwo gemaakt als afsluitend werkstuk. De drie steunpunten helpen de scholieren bij het zoeken van bronnen, en het uitvoeren van experimenten. Ook brengen ze leerlingen in contact met specialisten van de universiteit.

Feestelijke uitreiking
Elk van de steunpunten stelt dit jaar drie prijzen beschikbaar voor de beste profielwerkstukken van dit schooljaar. Tijdens een feestelijke uitreiking op 7 april 2006 worden de geldprijzen uitgereikt aan de makers van de beste werkstukken. Alle genomineerde leerlingen ontvangen bovendien een uitgebreid juryrapport en maken kans op de extra publieksprijs. Op de dag van de uitreiking geven alle genomineerden een toelichting op hun werkstuk en wordt de publiekswinnaar gekozen.

Noot voor de pers
Meer informatie:
Saskia Visser, Alfasteunpunt, tel. (050) 363 5271, e-mail: s.j.visser@rug.nl
Alex van den Berg, Bètasteunpunt, (050) 363 4851, e-mail: a.c.van.den.berg@rug.nl
Niels Heimeriks, Gammasteunpunt, (050) 363 3390, e-mail: n.heimeriks@rug.nl

Laatst gewijzigd:30 november 2017 15:12

Meer nieuws