130 - Juridische faculteit Groningen beloont goede studenten met een reisbeurs

25 oktober 2005

De juridische faculteit van de RUG kent elk jaar aan de drie beste propedeuse- en de drie beste bachelorstudenten een beurs toe voor een studieperiode in het buitenland. De beurzen bedragen € 500 per student en worden jaarlijks uitgereikt in oktober en november.

De drie beste propedeusestudenten moeten als gemiddeld cijfer een 8 of hoger hebben, binnen één jaar geslaagd zijn voor de propedeuse en alle onderdelen in één keer hebben gehaald. Bovendien moeten de drie gelukkigen het hoogste gemiddelde cijfer hebben van alle propedeusestudenten.

Voor de winnende bachelorstudenten geldt ook het gemiddelde van minstens een 8 en het hoogste gemiddelde van alle bachelorstudenten. Nog een voorwaarde voor hen is dat zij binnen drie jaar de bachelorfase moeten hebben afgerond.

Dit jaar zal de uitreiking plaatsvinden op 26 oktober voor de bachelor, van 16.00 tot 17.30 uur in de Senaatskamer van het Academiegebouw, en op 14 november voor de propedeuse, van 19.30 tot 21.00 uur in de Aula van het Academiegebouw. De beurs van € 500 is bedoeld voor een studie of stage in het buitenland.

Noot voor de pers
Meer informatie: Anja Robberson, tel. (050) 363 7938, e-mail: a.robbeson@rug.nl