Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

127 - Japanse universiteit opent Europees bureau in Groningen

19 oktober 2005

De Osaka Universiteit van Japan opent op het Zerniketerrein van de Rijksuniversiteit Groningen het Osaka University Office Groningen. Met dit liaison office wil de Japanse universiteit een brug slaan tussen wetenschappers en studenten in Japan en Europa. De officiële opening begint maandag 24 oktober 2005 om 14.00 uur in de Aula van het Academiegebouw te Groningen (ontvangst vanaf 13.00 uur). Op dinsdag 25 en woensdag 26 oktober volgt een ‘collaboration symposium’, waarin de onderzoeksactiviteiten van de Osaka Universiteit en de RUG centraal staan.

Het Osaka University Office Groningen is het tweede overzeese bureau van de Japanse universiteit. Vorig jaar opende zij al een liaison office in San Francisco in de VS. Met deze bureaus wil de Osaka Universiteit de internationale samenwerking tussen wetenschappers stimuleren en de uitwisselingsprojecten voor studenten uitbreiden. Het Osaka University Office Groningen verschaft niet alleen informatie over Osaka, maar het bekijkt ook hoe het samenwerkingsprojecten met Europese universiteiten kan bevorderen.

Opening 24 oktober

Het Office zal zijn activiteiten presenteren tijdens de feestelijke opening. Het programma omvat toespraken, lezingen en een banket. Sprekers zijn onder meer Ben Feringa, hoogleraar organische chemie aan de RUG, en Rien Segers, directeur van het Centrum voor Japankunde van de RUG. Van Japanse kant leveren T. Yanagida en T. Kashiwagi een bijdrage.

Symposium 25 en 26 oktober

De Osaka Universiteit heeft Groningen gekozen als vestigingsplaats voor haar kantoor vanwege de sterke, historische samenwerkingsverbanden met de RUG. Op het symposium bespreken zestig onderzoekers van beide universiteiten hun recente werk. Er zijn drie thema’s: Natural Science and Technology; Human Science; en Medical Science and Biology. Bij elk voeren tien Japanse en tien Groningse wetenschappers het woord. Zo hopen de Japanse en Groningse universiteit nieuwe samenwerkings- en uitwisselingsprojecten tot stand te brengen.

Osaka Universiteit

De Osaka Universiteit is een zeer vooraanstaande universiteit in Japan, gevestigd in een van de grootste handels- en industriesteden in dat land. Momenteel telt de universiteit twintigduizend studenten, afkomstig uit zeventig landen uit de gehele wereld. Onder het motto ‘Live Locally, Grow Globally’ zet zij in op internationalisatie en wereldwijde promotie van onderwijs en onderzoek. Vanuit dit perspectief zijn de liaison offices gesticht.

Noot voor de pers

- meer informatie: Osaka University Office, tel. (050)363 8865 of fax (050)363 8866; e-mail info@osaka-u-groningen.org

- website: www.osaka-u-groningen.org

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:20

Meer nieuws