Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

119 - Aart Bosman Prijs voor beste ICT-onderzoek

07 oktober 2005

Vrijdag 7 oktober 2005 onthulde prof.dr. Henk Sol, juryvoorzitter en decaan Faculteit Bedrijfskunde, de winnaar van de Aart Bosman Prijs: dr. Erik de Vries. Volgens de jury behandelt De Vries in zijn proefschrift het beste onderzoek van Nederlandse bodem op het gebied van Bestuurlijke Informatiekunde. De Vries onderzoekt in zijn proefschrift succesvolle ICT-toepassingen voor de dienstverlening zoals multi-channeling. De prijs is vernoemd naar prof.dr. Aart Bosman als pionier en grondlegger van het vakgebied Bestuurlijke Informatiekunde in Nederland.  

De Aart Bosman prijs is de enige prijs in Nederland en België waarmee een proefschrift op het gebied van informatiesystemen en ICT-toepassingen wordt onderscheiden. Eens per twee jaar kunnen promovendi naar de prijs van 4.000 euro dingen.

Bosman & Hidding

De prijs is mogelijk gemaakt door dr. Gezinus Hidding. Hidding, nu associate professor aan de Loyola University van Chicago, is begin jaren tachtig opgeleid door prof.dr. Bosman en heeft de prijs ingesteld als ode aan deze Groningse hoogleraar. Bosman heeft een reeks Nederlandse en internationale publicaties op zijn naam staan. Meer dan tien hoogleraren en twintig promovendi komen uit zijn leerschool. Zijn boeken zijn veel gebruikt in het hoger onderwijs. Zowel Bosman als Hidding waren bij de bekendmaking aanwezig.

Cross-case analyses

Uit alle kandidaten heeft de jury zeven finalisten geselecteerd. Twee hiervan presenteerden op 7 oktober hun promotie-onderzoek in een korte voordracht. Dr. Erik de Vries is door de jury tot winnaar gekozen omdat zijn onderzoek een zeer goede literatuurstudie, goede cases en cross-case analyses omvat. Zijn proefschrift getiteld “ICT enabled distribution of services” heeft ook reeds tot publicaties geleid. De Vries is gepromoveerd aan de UvA.

Noot voor de pers

Meer informatie:
Prof.dr. Henk Sol, juryvoorzitter en decaan, h.g.sol@rug.nl, tel. 050-363 3825    
Over het programma: mw. G. Pol, tel. 050-363 3685 g.pol@rug.nl

Programma

Juryvoorzitter prof.dr. Henk Sol zal de feestelijke bijeenkomst openen om 14:30 uur in de Zernikeborg, Donald Smitszaal, Nettelbosje 1, 9747 AJ te Groningen.
De twee finale-kandidaten houden een korte voordracht (20 min).
Prof.dr.ir. Hans Wortmann, hoogleraar Informatiemanagement, zet de actuele onderzoeksthema’s in ICT aan de RUG uiteen.

De eerste twee diploma’s van de MSc opleiding in Business & ICT worden uitgereikt.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:20

Meer nieuws